Christopher Nolan vil smadre et fly fra Anden Verdenskrig til over 30 mio. kroner på sin nye film

Christopher Nolan vil smadre et fly fra Anden Verdenskrig til over 30 mio. kroner på sin nye film

Det er efterhånden snart halvandet år siden, at Christopher Nolans sidste og stort anlagte film, ‘Interstellar’, fik biografpremiere. I slutningen af december sidste år blev den ambitiøse britiske instruktørs næste projekt afsløret: En Anden Verdenskrigsfilm baseret på virkelige hændelser under kampen for at befri Frankrig for tyskernes fremmarch – mere specifikt den såkaldte Operation Dynamo, en utrolig redningsmission af allierede tropper fra den franske havneby Dunkirk i maj-juni 1940.

Et par måneder efter kom det frem, at Nolan havde planer om at skaffe et autentisk destroyer-skib, brugt af den franske flåde i tredive år, for at undgå at bruge CGI i ‘Dunkirk’. Og Nolan går tilsyneladende ekstraordinært meget op i autenticitet. Det seneste rygte går nemlig på, at instruktøren har fået Warner Bros. til at punge ud med fem millioner dollars (svarende til over 30 millioner danske kroner) til et vintage Anden Verdenskrigsfly, der har tilhørt det tyske Luftwaffe, og montere IMAX-kameraer på flyet for at bruge det i flere scener – og til sidst lade det styrte ned. Det skriver Indie Revolver.

Hovedrollerne i ‘Dunkirk’ indtages ganske overraskende af mere eller mindre uprøvede kræfter, men Nolan har dog fundet plads til navne som Tom Hardy, Mark Rylance (‘Bridge of Spies’), Cillian Murphy – og Harry Styles fra One Direction.

‘Dunkirk’ får dansk biografpremiere den 20. juli 2017.

Læs også: Christopher Nolans film fra værst til bedst

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af