Lars von Triers nye film er inspireret af Donald Trump, »rottekongen«

Lars von Triers nye film er inspireret af Donald Trump, »rottekongen«
Foto: Andreas Rentz/Getty Images

Det vælter ud med nyheder om Lars von Triers kommende seriemorderfilm ‘The House That Jack Built’ i disse dage, hvor projektet sælges til hele verden under den aktuelle Berlin-festival.

Først offentliggjorde Trier et billede af sig selv som manden med leen i en reference til Dreyers klassiker ‘Vampyr’. Så blev Sofie Gråbøl og Riley Keogh tilføjet et cast, der i forvejen bestod af Matt Dillon og Bruno Ganz.

Og nu udtaler Trier sig for første gang i lang tid om projektet, der starter optagelser i Sverige næste måned, og han forstår at tale ind i den aktuelle politiske dagsorden, selvom ‘The House That Jack Built’ har været længe undervejs (den var først planlagt som en tv-serie).

»’The House That Jack Built’ hylder ideen om, at livet er ondt og sjælløst, hvilket på trist vis bliver bevist af den seneste opstandelse af the homo trumpus – rottekongen«, lyder det fra instruktøren ifølge The Guardian.

Om rottekongen refererer til en konkret figur i filmen, er uvist, men nok tvivlsomt. Matt Dillon spiller seriemorderen Jack, der gennem 12 år – med start i 70’erne – har perfektioneret mordets kunst. Bruno Ganz spiller den mystiske Verge, som Jack bekender sig til i løbende samtaler, mens Keough og Gråbøl spiller to af de kvinder, morderen møder på sin vej.

Læs også: Lars von Triers 15 bedste citater fra sjældent interview på Københavns Universitet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af