Louis C.K. indrømmer onani-krænkelsesanklagerne mod ham: »Alt er sandt«

Louis C.K. indrømmer onani-krænkelsesanklagerne mod ham: »Alt er sandt«
Foto: Rich Fury/Getty Images

Louis C.K. er en af de seneste Hollywoodmænd, der er kommet under anklage for seksuel krænkelse i den forgangne uge, hvor fem kvinder – primært spirende, unge komikere – har anklaget den succesfulde komiker for at have onaneret foran dem.

I en officiel pressemeddelelse indrømmer Louis C.K. nu, at anklagerne er sande.

»Historierne er sande. På det tidspunkt sagde jeg til mig selv, at det, jeg gjorde, var okay, fordi jeg aldrig viste en kvinde min pik uden at spørge først, hvilket også er sandt. Men hvad jeg har lært senere i mit liv, alt for sent, er, at når du har magten over et andet menneske, så er det, at spørge dem, om de vil se din pik, ikke et spørgsmål. Det er en ubehagelig situation. Magten, jeg havde over disse kvinder, var, at de beundrede mig. Og jeg udnyttede den magt helt uansvarligt«, lyder det blandt andet i Louis C.K.’s meddelelse.

»Jeg har været ked af det, jeg har gjort. Og jeg har prøvet at lære af det. Og løbe fra det. Nu er jeg blevet klar over omfanget af konsekvenserne af mine handlinger (…) Jeg udnyttede det faktum, at jeg var respekteret og beundret i mit og deres miljø, hvilket gjorde, at de ikke kunne dele deres historier, fordi ingen af dem, der så op til mig, gad at høre på deres historier«.

Han remser herefter op, hvordan hans handlinger har såret castet og crewet på ‘Better Things’, ‘Baskets’, ‘The Cops’, ‘One Mississippi’ og ‘I Love You, Daddy«, ligesom han undskylder personligt over for sin manager, Dave Becky.

»Jeg har såret min familie, mine venner, mine børn og deres mor. Jeg har brugt hele min lange og heldige karriere på at sige lige hvad jeg vil. Nu træder jeg tilbage og vil bruge lang tid på blot at lytte«, afslutter han.

Pamela Adlon, Louis C.K.s veninde og professionelle partner gennem mange år på alt fra ‘Louie’ til ‘Better Things’, har udtalt, at hun er dybt chokeret og såret over komikerens indrømmelse.

»Jeg føler stor sorg og empati for kvinderne, der er stået frem. Jeg fordøjer nyhederne og sørger over dem, og håber, at jeg kan sige mere, så snart, jeg er i stand til det«, udtaler Adlon.

Premieren på Louis C.K.s kommende spillefilm ‘I Love You, Daddy’ er blevet aflyst af produktionsselskabet The Orchard i lyset af anklagerne, og filmen udkommer dermed slet ikke i biograferne, som det ellers var planlagt til den 17. november. Ligesådan har HBO slettet komikeren fra deres streamingtjeneste og kanalen FX, der husede ‘Louie’, har afsluttet deres samarbejde med Louis C.K.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af