MeToo-frontløber Rose McGowan giver nye detaljer om Weinstein-voldtægt – advokaterne kalder det en »dristig løgn«

MeToo-frontløber Rose McGowan giver nye detaljer om Weinstein-voldtægt – advokaterne kalder det en »dristig løgn«
Rose McGowan taler til konference om kvinders rettigheder i oktober 2017. (Foto: Aaron Thornton/Getty Images)

Skuespillerinden Rose McGowan var blandt de første, som stod frem med anklager mod Harvey Weinstein om seksuelle overgreb, og hun har været særdeles fremtrædende i MeToo-debatten siden. Hun har blandt andet kaldt Meryl Streep for en hykler og kritiseret de mange sortklædte kendisser til årets Golden Globes.

I sin nye selvbiografi ’Brave’ fortæller hun nu i mere detaljeret form, hvordan Weinstein voldtog hende på et hotelværelse, hvor hun forinden havde helt andre forventninger til mødet: »Jeg var sikker på, at vi skulle arbejde sammen i mange år fremover, og at vi var her for at planlægge min karriere«, skriver hun i bogen.

I stedet trak Weinstein hende ind i på badeværelset, hvor han tog tøjet af hende og placerede hende på kanten af en jacuzzi. Af bar frygt var hun ikke selv i stand til at bevæge sig. Produceren tvang sig til at udføre oralsex på hende, mens han onanerede: »Han stønner højlydt; gennem mine tårer ser jeg hans sæd flyde oven på boblerne«, fortæller McGowan.

Efterfølgende forsøgte hun at fortælle om hændelsen til flere personer i branchen, men til ingen verdens nytte. Nogle sagde, at hun skulle se det som en slags karriereinvestering. Andre mente ikke, at folk ville tro hende, hvis hun endte med at sagsøge Weinstein.

Weinsteins advokat Ben Brafman har i forbindelse med McGowans udsagn benægtet alt på klientens vegne:

»Generelt har Harvey Weinstein og hans advokater holdt sig fra offentligt at kritisere nogen af de kvinder, som har beskyldt hr. Weinstein for seksuelle overgreb, på trods af at en stor mængde beviser demonstrerer den indlysende usandhed ved disse påstande«, udtaler Brafman til USA Today.

I ’Brave’ udtrykker McGowan, at hun efter overfaldet havde fortalt skuespiller og instruktør Ben Affleck om hændelsen, og at han havde svaret hende aggressivt tilbage. Weinsteins advokater præsenterer nu en e-mail, som skulle bevise det modsatte.

»Rose McGowans ’optræden’, som hun fremførte for at promovere sin nye bog, har gjort det umuligt for os at forholde os tavse. Hun forsøger at tilsvine hr. Weinstein med en dristig løgn, som ikke bare benægtes af hr. Weinstein selv, men også af mindst to vidner, inklusive frøken McGowans daværende manager, som frøken McGowan påstår at have betroet sig til dagen efter det påståede overfald, samt skuespilleren Ben Affleck, som frøken McGowan også påstår at have betroet sig til omkring sit møde med hr. Weinstein kort tid efter hændelsen, hun nu beskriver som ’voldtægt’, men som hun i 1997 beskrev til sin manager som værende sex med samtykke«.

Advokaten refererer til e-mails fra Jill Messick og Ben Affleck, som ikke understøtter McGowans udtalelser. Det skal dog siges at begge e-mails er dog fra før, MeToo-bølgen skyllede ind over Hollywood. Messick skrev, at McGowan havde fortalt hende, at hændelsen i jacuzzien havde været samtykkende, men at hun bagefter fortrød det.

Ben Afflecks e-mail lyder: »Hun har aldrig fortalt mig om det, og jeg har heller aldrig forstået, at hun blev angrebet af nogen som helst. Påstande om det modsatte er usande«.

Affleck havde i går ingen kommentar til e-mailen, men udtrykte i november sidste år sin uforbeholdne støtte til Rose McGowan.

Mere end 90 kvinder har anklaget Harvey Weinstein for seksuelle krænkelser, og han har nægtet sig skyldig i alle tilfælde. For tiden befinder han sig på et hotel i Arizona, hvor han behandles for sexafhængighed, mens politiet efterforsker de mange anklager.

Læs også: Vanity Fair-artikel afslører Weinsteins panik før lukketid: »Harveys bekymring var, hvem der havde stukket ham«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af