Verdens mest oversete serier #7: Et virkelighedsdrama så kulørt, at sagsanlægget truer

Gennem juli anbefaler vores anmeldere serier, som er fløjet ufortjent under radaren. Her lægger Alexandra Emilia Kida hovedet på blokken for den nye Danny Boyle-serie ’Trust’, som kan ses på HBO Nordic og forholder sig ikke så lidt frit til en opsigtsvækkende kidnapningssag.
Verdens mest oversete serier #7: Et virkelighedsdrama så kulørt, at sagsanlægget truer
John Paul Getty III i godt selskab i 'Trust'.

SOMMERSERIE. Er du en af dem, der glæder sig til, at Danny Boyle (’127 Hours’, ’Slumdog Millionaire’, ’Trainspotting’) sætter sig i instruktørstolen med sin fortolkning af James Bond-universet, er det ikke nogen dårlig idé at udnytte den søde ventetid med HBO-serien ’Trust’: en vaskeægte Danny Boyle’sk tour de force udi æstetisk pomp og pragt, stilistisk legesyge og sylespids satire til en grad, hvor det bliver camp. Men who cares, når det er så lækkert med lækkert på.

Tv-serien tager sit afsæt i de virkelige begivenheder, der omgav kidnapningen af olie-milliardæren John Paul Gettys barnebarn i 1973 – uden behov for loyalt at gengive de faktuelle kendsgerninger, der er lagt frem i lyset af sagen. Holdet bag ’Trust’ har tværtimod valgt at bearbejde virkelighedens omstændigheder med store, frie armbevægelser i kreativitetens navn, og nulevende Getty-familiemedlemmer har da også truet med sagsanlæg.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mens erfarne Donald Sutherland spiller Getty-familiens patriark i en af USA’s rigeste familier, er det newbien Harris Dickinson, der har rollen som det kidnappede barnebarn, som trods sit arvemateriale er fattig som en kirkerotte. De repræsenterer modpolerne, fra overflod til overlevelse, men også de forskellige generationer: bedsteforælderen John Paul Getty fra nødvendigt nidkære perioder som Depressionen og Efterkrigstiden og barnebarnet John Paul Getty III, der lever og ånder for 70’ernes frigørende peace, love and harmony.

De kunne ikke være mere forskellige, og alligevel er de såre ens. Det er en fryd at opleve to karakterer, der på hver deres måde er ekstreme narcissister. Man kan moralisere over polariseringen af de sociale forhold eller forholde sig intellektuelt til det politiske indhold i samfundsbeskrivelserne af 70’ernes sammenstød, men ærlig talt Danny Boyle sammen med manusforfatter Simon Beaufoy et så kulørt eskapistisk fortælleunivers, at den bedste strategi er hengivelse.

Hengivelse til sublimt skuespil (glæd dig til et vildt comeback af Brendan Fraser!) på en filmsproglig legeplads uden fornuftige voksenregler.

‘Trust’ kan ses på HBO Nordic.

Læs også: Verdens mest oversete serier #6 – Idioti, højkulturelle referencer og Zack Galifianakis

Læs også: Verdens mest oversete serier #5 – Gotisk mareridt fra Sam Mendes giver uforglemmelige kuldegysninger

Læs også: Verdens mest oversete serier #4 – Nyligt afsluttet spionserie tilhører samme liga som ’Breaking Bad’ og ’The Sopranos’

Læs også: Verdens mest oversete serier #3 – »Jeg sagde farvel til familien Braverman i en pøl af tårer«

Læs også: Verdens mest oversete serier #2 – Seriekonge smelter camp, kløgt og popkultur, så det er en fryd

Læs også: Verdens mest oversete serier #1 – Hyperambitiøst madprogram er sjovt, lærerigt og overraskende rørende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af