Viaplays nye serie ‘Forhøret’ har det mest vanvittige danske cast – Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen og Trine Dyrholm er blot toppen af isbjerget

Viaplays nye serie ‘Forhøret’ har det mest vanvittige danske cast – Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen og Trine Dyrholm er blot toppen af isbjerget
Ulrich Thomsen i 'Forhøret'. (Foto: Henrik Ohsten)

Trine Dyrholm, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen, Søren Malling, Lars Ranthe, David Dencik, Clara Rosager og Katrine Greis-Rosenthal.

Det er saftsuseme noget af et cast, Viaplay har samlet til deres nye originalserie ‘Forhøret’ skabt og instrueret af Christoffer Boe, der senest har haft succes både på det store lærred med ‘Journal 64’ og på den lille skærm med TV 2-serien ‘Kriger’.

Konceptet for den tidligere arthouse-instruktør Boes nye serie lyder interessant. Fortællingen udspiller sig således over et enkelt døgn, og i hvert afsnit står politimanden Bjørn over for en ny mistænkt i sagen om mordet på sin egen datter.

»Hver afhøring bliver en psykologisk kamp mellem to personer; en kamp, som med nervepirrende intensitet vil bringe både Bjørn og seerne et skridt nærmere morderens identitet – og sandheden om datterens død. Men er det en sandhed, Bjørn har lyst til at kende?«, lyder den officielle beskrivelse.

Ulrich Thomsen spiller Bjørn, mens de øvrige navne fra dansk films absolutte a-liste dukker op undervejs. Christoffer Boe har skrevet manuskriptet med dramatikeren Jakob Weis, der fik en flot debut som filmmanusforfatter på Paprika Steens vellykkede ‘Den tid på året’.

Christoffer Boe udtaler i pressemeddelelsen:

»Tv-serier er ikke længere kun stedet, hvor der kan fortælles i dybden og i nuancen om vores samtid og om komplekse karakterer. Det er også her, vi kan afsøge nye formater og skabe nye typer af møder og dramatiske rum. Det er tv-serierne, som lige nu viser os de stærke, rå, interessante og overraskende fortællinger«.

Han fortsætter:

»’Forhøret’ er en gammel drøm om at skabe et stramt koncept, hvor der er skåret helt ind til benet – alt overflødigt er væk. Det, der står tilbage, er en oplevelse af ren essens. Jeg har fået lov at samle mit drømmehold af skuespillere og filmfolk – kameraet vil fokusere intenst og nådesløst på det psykologiske drama og den kriminalistiske puls, og hvert blik og hvert åndedræt vil have sin plads og betydning. Alle ingredienserne er sat i spil – nu glæder vi os til at gå i køkkenet!«.

‘Forhøret’ forventes at få premiere på Viaplay i slutningen af 2019.

Læs også: De 20 mest ventede serier i 2019

Læs også: 15 danske film, vi slet ikke kan vente med at se i 2019

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af