’Triple Frontier’: Stjernebesat Netflix-film er til tider chokerende

’Triple Frontier’: Stjernebesat Netflix-film er til tider chokerende
Ben Affleck i 'Triple Frontier'. (Foto: Netflix)

Fem tidligere elitesoldater genforenes til én sidste mission med udsigt til at score kassen (og for at stoppe en tyrannisk kartelbaron – men mest det med pengene).

Det er en enkel præmis, men det har taget mere end otte år, før ’Triple Frontier’ nåede ud til publikum.

Bag filmens manuskript står Mark Boal, som tidligere har skrevet Kathryn Bigelow-film som ’The Hurt Locker,’ ’Zero Dark Thirty’ og ’Detroit’. I 2010 forlød det, at filmen skulle instrueres af Bigelow med Tom Hanks og Johnny Depp i spil til hovedrollerne. Også Tom Hardy og Mark Wahlberg har været knyttet til projektet.

Sidenhen er Bigelow blevet udskiftet med J.C. Chandor, mens Oscar Isaac og Ben Affleck indtager hovedrollerne. De suppleres af Charlie Hunnam, Garrett Hedlund og Pedro Pascal. Og i sidste ende er filmen kommet direkte ud på Netflix.

Kvintetten spiller en gruppe tidligere soldaterkammerater, som har måttet sande, at livet efter hæren er svært. De har alle brug for penge, og de har svært ved at tilpasse sig det civile liv. Derfor er det en relativt smal sag for Santiago ’Pope’ Garcia (Isaac) at få overtalt resten af gruppen til et sidste kup. De er naturligvis bevæbnet til tænderne og udstyret med macho øgenavne: Tom ’Redfly’ Davis (Affleck), Francisco ’Catfish’ Morales, William ’Ironhead’ Miller (Hunnam) og hans bror Ben Miller, som af uransagelige årsager må nøjes med kælenavnet ’Benny’.

(Foto: Netflix)

Vi befinder os i Sydamerika – nærmere betegnet området, hvor grænserne mellem Argentina, Brasilien og Paraguay mødes (aka The Triple Frontier). Missionen er på papiret enkel: Dræb lederen af kartellet, stjæl hans penge og tag flugten over alle bjerge – nærmere betegnet Andesbjergene.

Vi kommer relativt hurtigt i gang med missionen, hvorfor man hurtigt får færten af, at vores helte skal igennem lidt af hvert, før de kan nyde deres millioner. Filmen er markedsført som en heistfilm men handler reelt mere om, hvordan man slipper væk med de enorme mængder dollarsedler, som en sådan mission munder ud i.

’Triple Frontier’ er ikke ude på at genopfinde den dybe tallerken. Men actionsekvenserne er godt eksekveret, og selvom ser mange af fortællingens vendepunkter komme på lang afstand, er de effektivt og til tider endda chokerende forløst. Og særligt Ben Affleck og Pedro Pascal bør fremhæves for deres præstationer.

J.C. Chandor, der tidligere har stået bag kapable film som ’Margin Call’ og ’A Most Violent Year’, har ikke helt styr på tonen. Han gør flittigt brug af velkendt musik fra kunstenere som Bob Dylan, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival og og Metallica, som til tider virker malplaceret og overgjort.

Med ’Triple Frontier’ har Boal nu skrevet, hvad man vel kan kalde en trilogi (med ’In the Valley of Elah’ og ’The Hurt Locker’) af film om den komplicerede tilværelse, mange amerikanske soldater går i møde, når de skal håndtere livet efter hæren. Denne gang er der mere fokus på action end psykologi, og budskabet drukner en anelse i blodige skududvekslinger. Men underholdende er det hele vejen.


Kort sagt:
’Triple Frontier’ er knap så dyb, som den måske selv tror – men dens overflade er svær at stå for.

Læs også: Disse film skal du streame i marts – Michael Jackson-dokumentar, stjernebesat actionthriller og anmelderrost gys

Spillefilm. Instruktion: J. C. Chandor. Medvirkende: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal, Adria Arjona m.fl.. Spilletid: 125 min.. Premiere: Den 13. marts på Netflix
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af