Adam Sandler har sit livs rolle i ‘Uncut Gems’ – se traileren her

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De fleste enten elsker eller elsker at hade Adams Sandlers utallige b-filmskomedier, men når det gælder skuespillerens få seriøse roller, er der anderledes bred konsensus:

Sandler shiner når pruttepuden lægges på hylden, som set i melodramaet ‘Punch Drunk Love’ og Noach Baumbachs fornemme Netflix-film ‘The Meyerovitz Stories’. Og snart kan vi opleve ham i karrierens muligvis mest ambitiøse rolle til dato i krimithrilleren ‘Uncut Gems’, den seneste film fra instruktørbrødrene Benny og Josh Safdie, som blandt andet stod bag genrebeslægtede ‘Good Time’ med Robert Pattinson.

‘Uncut Gems’ handler om New York-juveleren Howard (Sandler), der altid er på udkig efter et gamble, også når indsatserne er høje. Men nogle mennesker skal man holde sig fra at indgå ‘forretninger’ med, hvis ikke man vil sætte både sit eget og sine kæres liv på spil…

Stortalentet Lakeith Stanfield (‘Sorry to Bother You’), The Weeknd og Idina Menzel (herhjemme mest kendt fra stemmearbejdet på ‘Frozen’ og dengang, John Travolta kaldte hende Adele Dazeem til Oscar-uddelingen i 2014) er også at finde på rollelisten, og filmen har i skrivende stund en score på hele 94 procent på Rotten Tomatoes (88 på Metacritic). Sandler er blevet rost til skyerne for sit portræt af jagede Howard, der går op i limningen (ikke ulig, hvordan Robert Pattinsons karakter gjorde det i førnævnte ‘Good Time’), og nå ja, så er det måske værd at nævne, at en vis Martin Scorsese er executive producer.

‘Uncut Gems’ får premiere i USA til december – med en dansk Netflix-lancering ikke længe efter – og er tilvejebragt af A24. Studiet, der i de senere år har markeret sig som affyringsrampe for en længere række af tidens bedste film, heriblandt ‘Good Time’, Ethan Hawke-mesterværket ‘First Reformed’, gyseren ‘Midsommar’, Oscar-vinderen ‘Moonlight’ og de Oscar-nominerede perler ‘The Florida Project’ og ‘Lady Bird’.

Vi kan næsten ikke vente.

Læs også: ‘Dronningen’ bliver årets danske Oscar-kandidat

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af