Marvel-chef Kevin Feige svarer på Scorseses kritik

Marvel-chef Kevin Feige svarer på Scorseses kritik
Robert Downey Jr. som Tony Stark i 'Avengers: Infinity War'.

Martin Scorsese står bag en af efterårets største diskussioner: Er superheltefilm overhovedet filmkunst? Det hele startede, da ’Taxi Driver’-instruktøren sammenlignede de kulørte film med rutsjebaner i forlystelsesparker. Sidenhen har fans og filmskabere debatteret emnet heftigt på de sociale medier. Nu svarer den kreative chef hos Marvel Studios, Kevin Feige, for første gang på Scorseses udtalelser. Det gjorde han, da han var gæst i The Hollywood Reporters ’Award Chatter’-podcast.

»Jeg mener ikke, det er rigtigt. Jeg synes, det er ærgerligt. Jeg tror, at jeg – og alle andre, der arbejder på disse film – elsker film, elsker at gå i biografen, elsker at have en fælles oplevelse i en biograf fuld af mennesker«.

Scorsese har siden sine oprindelige kommentarer uddybet sin kritik i et debatindlæg i New York Times. Her beskylder han superheltefilmene for at være kalkulerede og for ikke at tage nogle chancer. Feige er ikke overraskende af en noget anden opfattelse:

»Vi lavede ’Civil War’ (’Captain America: Civil War’, red.). Vi fik to af vores mest populære karakterer til at indgå i en meget seriøst teologisk og fysisk forandring. Vi slog også halvdelen af vores karakterer ihjel i slutningen af en film (’Avengers: Infinity War, red.’). Jeg synes, det er sjovt at tage vores succeser og bruge dem til at tage chancer og tage dem nogle anderledes steder hen«.

Ikke lang tid efter Scorsese fremlagde sin kritik, blev han bakket op af en anden instruktørlegende i form af ‘Godfather’-instruktøren Francis Ford Coppola, der kaldte superheltefilmene »afskyelige«. Kevin Feige slår dog fast, at Scorsese og andre kritikere har al ret i verden til at have den mening, de nu engang måtte have:

»Alle har en forskellige definition på, hvad filmkunst er. Alle har en forskellige definition på kunst. Alle har en forskellige definition på, hvad det vil sige at tage chancer. Nogle mennesker mener ikke, at det er filmkunst. Alle har ret til deres mening, ligesom alle har ret til at gentage den mening. Alle har ret til at skrive debatindlæg om den mening. Jeg ser frem til, hvad der videre sker, men indtil da fortsætter vi med at lave film«.

Tidligere i år præsenterede Marvel og Disney deres fremtidsplaner, der både byder på en række biograffilm samt tv-serier til den nye Disney+-streamingtjeneste. Næste Marvel-film lander i biograferne 29. april til næste år. Det bliver den længe ventede solofilm om ‘Black Widow’ med Scarlett Johansson i hovedrollen.

Læs også: Martin Scorsese var lige ved at instruere ‘Joker’ – men superhelteuniverset gav ham kolde fødder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af