Disney-topchef planlægger møde med Martin Scorsese efter »grimme« Marvel-kommentarer

Disney-topchef planlægger møde med Martin Scorsese efter »grimme« Marvel-kommentarer
Ifølge Disney-topchef Bob Iger modbeviser 'Black Panther' Martin Scorseses kritik.

Hvis der er én ting, som har fyldt meget i filmdiskussioner de seneste måneder, er det ‘The Irishman‘-aktuelle Martin Scorseses kritik af superheltefilm, som han ikke mener kan betegnes som egentlig filmkunst, men derimod er bedst sammenlignelige med forlystelsesparker. Men bedst som man troede, at debatten var stilnet af, har Disneys øverste chef Bob Iger meddelt, at han arbejder på at få et møde i stand med Scorsese, så de kan diskutere hans kommentarer.

Det siger Iger i et interview med Time Magazine, der for nylig kårede Iger som årets forretningsperson. Her slår topchefen også fast, at han synes, Scorseses kommentarer er »grimme« og »uretfærdige over for filmskaberne bag (Marvel-filmene, red.)«.

Time’s journalist påpeger dog også, at Iger ikke lader sig gå synderligt på af kritikken. I stedet bruger han Ryan Cooglers ‘Black Panther’ – den første superheltefilm til at score en Oscar-nominering for bedste film – som eksempel på at Marvel-film er mere end bare forlystelsesparker. Ifølge Time’s anser Iger ‘Black Panther’ for at være blandt hans top fem største karrierebedrifter.

Scorsese uddybede sin kritik af Marvel i et læserbrev i New York Times, hvor han påpegede, at Marvel-film er med til at ensrette filmudbudet i biograferne til fordel for store blockbusters, hvilket fjerner eksistensgrundlaget for de originale, kunstneriske film, han selv brænder for – en påstand, vi selv har eftertestet.

Om de to magtfulde filmpersonligheder kan nå til en eller anden form for enighed skal blive spændende at følge.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af