Dansk læge har skudsikker teori om Michael Jordans gullige øjne

Dansk læge har skudsikker teori om Michael Jordans gullige øjne
Michael Jordan. (Foto: Zhong Zhi/Getty Images)
STREAMING TOGETHER

Over de seneste uger er sportfans over hele verden kommet helt tæt på en af verdens bedste atleter, Michael Jordan.

The Last Dance‘, der skildrer Jordans sidste sæson med Chicago Bulls, har triumferet i toppen af Netflix’ top 10 og betaget mangt en seer med sit fænomenalt underholdende indblik i historiens (måske) bedste basketballhold.

Men serien har ikke bare ført til nostalgisk gensynsglæde med Jordan og Chicago Bulls. På de sociale medier lufter en del opmærksomme fans deres undren og bekymring over nu 57-årige Michael Jordans gullige øjne.

»Kan en sundhedsfaglig person forklare, hvorfor Jordans øjne ser sådan ud?«, lyder det fra en Twitter-fan, mens en anden konstaterer: »Michael Jordans øjne ser altid gullige ud. Er det alkoholisme? Leversygdom? Tiden ser ud til at have taget hårdere på ham, end den burde«.

Spekulationerne er mange, og flere selverklærede Twitter-læger er hurtige til at diagnosticere Jordan med gulsot som følge af alkoholmisbrug.

DR Nyheder har dog sat sig for at opklare mysteriet, og meldingen lyder noget anderledes fra en (autoriseret) dansk øjenlæge: Pinguecula, som ifølge DR er en »gullig knudeformet ansamling af fedtvæv beliggende i øjets bindehinde«, der forekommer hyppigt hos ældre.

»Hvis man kigger folk i øjnene, kan man se det gullige ude i siden af øjet. Der er mange, der har det. Det skyldes en fedtophobning, og det er et fuldstændigt ufarligt og normalt fysiologisk fænomen«, siger øjenlæge Jørgen Kleener til DR og afviser, at der skulle være tale om gulsot.

»Det (Pinguecula, red.) er ikke pænt, og jeg har selv opereret det væk masser af gange. Og det er ret udtalt hos ham (Michael Jordan, red.). Jeg vil ikke sætte hele min karriere ind på det, men det er det. Der er ingen tvivl om den sag«.

‘The Last Dance’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af