Steven Soderbergh arbejder på en »filosofisk« efterfølger til sin genopstandne virusfilm ‘Contagion’

Steven Soderbergh arbejder på en »filosofisk« efterfølger til sin genopstandne virusfilm ‘Contagion’
Gwyneth Paltrow i 'Contagion'.

Tilbage i marts, da covid19 og ‘Tiger King’ lige var begyndt at rasere verden, fik en ni år gammel film en ikke så tilfældig genoplivning.

Steven Soderberghs ‘Contagion’ fra 2011 strøg pludselig op ad hitlisterne, og det skyldtes jo nok, at filmens skildring af en dødelig viruspandemi mindede en hel del om virkeligheden.

Måske er det derfor, at Soderbergh i øjeblikket er i gang med at udvikle en slags efterfølger til ‘Contagion’.

I et interview med podcasten ‘Happy Sad Confused’ kan instruktøren afsløre, at han og Scott Z. Burns, der skrev manuskriptet til det genopstandne virusdrama fra 2011, arbejder på en »filosofisk« efterfølger.

»Jeg har et projekt under udvikling, som Scott Burns arbejder med mig på, som er en slags filosofisk efterfølger til ‘Contagion’, men i en anden kontekst«, fortæller Soderbergh.

Filmen, der stadig er i et tidligt udviklingsstadie, bliver altså ikke en direkte toer i traditionel forstand. De to film (hvis efterfølgeren altså bliver realiseret) kan nok snarere sammenkobles gennem tematik:

»Du vil kunne kigge på de to film som et par, men med meget forskellige hårfarver. Scott og jeg har spurgt os selv: ‘Hvad der er den næste iteration af en ‘Contagion’-lignende fortælling?’ Det har vi arbejdet på – og vi bør nok skynde os lidt med det«.

Soderbergh var senest aktuel med ‘Let Them All Talk’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af