Coronavirus sender ni år gammel Soderbergh-film langt op ad hitlisterne

Coronavirus sender ni år gammel Soderbergh-film langt op ad hitlisterne
Jude Law i 'Contagion'.

Den konstante dækning af coronavirussen lader ikke til at være nok for et hav af Amazon og iTunes-brugere, der i marts har givet nyt liv til den ni år gamle film ’Contagion’ instrueret af Steven Soderbergh (’Oceans-trilogien’, ’Traffic’).

I filmen med Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law og Marion Cotillard på rollelisten slipper en mystisk influenza-lignende virus fri, som vender op og ned på verden, som vi kender den.

Vi følger en række karakterer placeret rundt omkring i verden og får et nuanceret indblik i, hvordan et host i hånden, en delt skål peanuts i lufthavnen og et dårligt timet one-nightstand kan sætte gang i en verdensomspændende sygdom, der ved første øjekast virker harmløs. Men som du nok har gættet: Det er den ikke!

’Contagion’ var i 2011 en skræmmende realistisk film, som kunne give selv den mest hårdnakkede seer med et uovervindeligt immunforsvar sved på panden. Men i disse coronatider er filmen hypokondri i fuld flor waiting to happen, hvilket åbenbart går som varmt brød hos Amazon og iTunes.

Hos sidstnævnte ligger ’Contagion’ for tiden på en niendeplads over de mest streamede film efter i mange år ikke engang at havde været blandt iTunes’ 100 mest populære en eneste gang.

Soderberghs genopstående hit er baseret på bogen ’The Eyes of Darkness’, skrevet af Dean Koontz i 1981, som også hitter og i skrivende stund ligger på tredjepladsen over de mest købte bøger på Amazon.

At ’Contagion’ trender, overrasker ikke manuskriptforfatteren Scott Burns, der havde mange viraforskere med som konsulenter, da filmen skulle skives. Dog mener han ikke, at filmens gengivelse af smittefare er det mest væsentlige sammentræf:

»Lighederne mellem ’Contagion’ og coronas symptomer er egentlig ret uvæsentlige«, fortæller Burns til Fortune. »Det vigtige i filmen – og den mest spot-on-lighed med virkeligheden for tiden – er samfundets reaktion og frygt for sygdommen, som kan få store konsekvenser«.

’Contagion’ kan ses på Blockbuster, Viaplay og iTunes.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af