’Centrum’-instruktør Jonas Risvig klar med ny ungdomsserie – får premiere allerede i aften

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hver dag i december måned inden juleaften har vi kunne følge vennegruppen Maja, Agnes, William og Luna i anden sæson af Jonas Risvigs populære ungdomsserie ’Centrum’, som vi på Soundvenue har kåret som en af de fem bedste danske serier i 2020.

Og nu er selvamme instruktør klar med sit nye ungdomsprojekt ’Grænser’, der får premiere allerede i aften.

Som den netop offenliggjorte trailer afslører, følger vi ekskæresteparret Palma (Clara-Aviaya Helsted Hvid) og Johan (Salvador Selaya Steensig), som vi kender fra Risvigs kortfilm ’Hvilken vej kom vi fra?’, som blev udgivet i starten af efteråret.

’Grænser’ udspiller sig de samme steder som ’Centrum’, og ligesom ’Hvilken vej kom vi fra?’ sigter produktionsholdet efter at ramme landets gymnasieelever.

17-årige Palma har det svært på gymnasiet og plages af rygter fra fortiden, men da Johan starter på samme skole, bliver alting mere overskueligt. Han lukker hende ind i sin vennegruppe, hvor de hver især kæmper med problemer, der sætter Palmas liv i perspektiv.

I serien udfordres grænserne mellem fiktion og virkelighed, hvor skuespillerne på dokumentarisk vis undervejs taler direkte til kameraet.

»Alt er skudt kronologisk over 10 intense dage, hvor skuespillerne var i deres roller konstant. Derfor skal man også vænne sig til, at alt føles uhyggeligt realistisk«, fortæller Jonas Risvig og tilføjer:

»Dokumentargrebet er valgt for at fjerne det sidste filter til de unge, som ser med, og for at gøre karakterernes rejse endnu mere autentisk og realistisk. Formålet er, at lade publikum glemme, at de ser fiktion, indtil de unge foran kameraet pludselig spørger fotografen om en lighter«.

Jonas Risvig fik sin instruktørdebut med den prisvindende DR3-dokumentar ’Da Danmark blev Suspekt’, og sideløbende med ungdomshittet ’Centrum’ har han instrueret teenserierne ’Stikker og ’Flokken’ for DR Ultra.

På rollelisten er et hold af næsten nyprøvede skuespillere, som selv har været med til at skrive store dele af seriens handling.

Serien består af 10 afsnit á cirka 25 minutter. Afsnittene vil kunne ses kvit og frit hver søndag klokken 20 på Jonas Risvigs YouTube-profil, hvoraf det første får premiere allerede i aften.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af