’WandaVision’ præsenterer to spritnye superhelte: Vi besvarer dine største spørgsmål efter afsnit 6

Disney+-serien ’WandaVision’ har udviklet sig et ugentligt mindfuck, der hver fredag sender Twitter-fans i ekstase og afføder et hav af plotteorier. Her optrevler vi afsnit 6’s største gåder.
’WandaVision’ præsenterer to spritnye superhelte: Vi besvarer dine største spørgsmål efter afsnit 6
Elizabeth Olsen i 'WandaVision'. (Foto: PR)

Dette er en SPOILER-ARTIKEL om ’WandaVision’ afsnit 6. Har du endnu ikke set serien, kan du starte med at læse vores 5-stjernede, spoiler-fri anmeldelse HER.

Dem, der allerede er i gang med ‘WandaVision’, men lige vil have genopfrisket plot og easter-eggs i de forgående afsnit, kan blive klogere her:

Læs vores guide til afsnit 1-3 HER.
Læs vores guide til afsnit 4 HER.
Læs vores guide til afsnit 5 HER.

… Og nu, kære velopdaterede læser, skal det handle om afsnit 6 med den mundrette titel ’All-New Halloween Spooktacular!’.

Elizabeth Olsen og Paul Bettany i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

’WandaVision’ bliver ikke just mindre mystisk fra uge til uge, men én ting står klart:

Serien fungerer som det helt afgørende, forrygende originale bindeled mellem ’Avengers’-æraen og Marvels nye fase af superheltefilm. Såvel som introduktionen af ’X-Men’ til Marvels univers (hej, Evan Peters’ Quicksilver).

Ifølge ’WandaVisions’ showrunner Jac Schaeffer vil seriens plot lede direkte over i både ’Spider-Man 3’ og (som vi tidligere har nævnt) ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, der kommer til at blande en række karakterer og alternative tidslinjer fra hele Marvel-universet.

Med det in mente er det ikke så underligt, at ’WandaVision’ nu fyrer på alle cylindere for at introducere nye nøglefigurer og forberede os på, at vi godt kan kaste alle forventninger til lineære fortællinger ud ad vinduet.

Wanda har åbnet Pandoras æske, og vi befinder os pludselig i en Marvel-tid, hvor flere versioner af samme karakter og overlap mellem tidligere adskilte filmfranchises er mulige.

Nogen spørgsmål? Det tænkte vi nok.

Pietro og Wanda i ‘Avengers: Age of Ultron’. (Foto: Marvel Studios)

Jeg har set alle afsnit og læst jeres artikler, men min baggrundsviden er hullet. Hvilke film skal jeg se/gense?

Uh, du er sent på den! Men selvfølgelig bedre sent end aldrig. Vi kan ikke love, at du får svar på alle dine baggrundsrelaterede spørgsmål, men særligt fem film klæder dig godt på til at forstå, hvem vor ’WandaVision’-helte er, og hvor de (måske) er på vej hen.

Nap dem i denne rækkefølge:

’Avengers: Age of Ultron’: Wanda og Pietro introduceres for første gang, og vi får en gang lyn-familiehistorie. Wanda afslører sine bevidstheds-manipulerende evner.

’X-Men: Days of Future Past’: Quicksilver aka. Peter aka. ’WandaVisions’ version af »Pietro« introduceres.

’Captain Marvel’: Vi møder Monica Rambeau som barn og får forklaret, hvad hendes tætte relation til Captain Marvel er.

’Avengers: Infinity War’ + ’Avengers: Endgame’: Superskurken Thanos’ hærgen får tragiske konsekvenser for Wanda og Visions forhold. Halvdelen af alle levende væsner forsvinder i fem år (heriblandt Monica Rambeau).

Så er der lagt i kakkelovnen til en 16-timer lang filmaften! Ligesom ’WandaVision’ kan alle titlerne selvfølgelig ses på Disney+.

‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Hvilken sitcom spoofer ’WandaVision’ i afsnit 6?

Sitcom-referencerne træder længere i baggrunden for det større plot, men stilistisk er ’WandaVision’ nu nået op i 90’erne. I stedet for at gå ’Full House’-vejen og smide et par meta-meta-referencer til Elizabeth Olsens virkelige tvillingestoresøstre Mary-Kate og Ashley ind tippede afsnit 6 imidlertid i stedet på hatten til ’Malcolm in the Middle’, hvis introsekvens Wanda plankede til punkt og prikke.

Afsnittet lagde sågar ud med, at Wanda og Visions tvillinger, Billy og Tommy, snakkede direkte til kameraet, ligesom hovedpersonen Malcom (Frankie Muniz) gjorde det i ’Malcolm in the Middle’.

Bonusinfo: Lagde du mærke til, at Quicksilver/Pietro specifikt blev introduceret som »Pietro Maximoff as himself« under introen, mens Wanda og co. som sædvanlig bare blev introduceret med navn?

‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

»Nogen« prøver ihærdigt at overbevise os om, at denne udgave af Pietro bestemt er den »rigtige« Pietro, altså Wandas bror, der døde i ’Age of Ultron’ (spillet af Aaron Taylor Johnson), til trods for at han til forveksling ligner ’X-Men’-udgaven af Pietro, kaldet Peter, der naturligvis spilles af Evan Peters.

Forvirret? Hop tilbage og læs vores artikel om Pietro/Quicksilver-afsløringen HER.

‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Der er da vist ved at komme knas i Wanda og Visions ægteskab, hva’?

Det tør siges! Vision kan endnu ikke huske sit liv, før han havnede i Westview – hverken sin tid som Avenger eller opgøret mod Thanos, der i sidste ende kostede ham livet.

Men han har lugtet, at Wanda har skabt en kunstig verden, hvor flere hundrede mennesker holdes som ’gidsler’. Og hvor det eneste sæt tøj, han har i klædeskabet, er det outfit, Wanda lige mener, at han skal tage på… (Paul Bettanys tørre repliklevering i scenen var gylden).

Spørgsmålet er, hvor store kræfter Vision egentlig har, når det kommer til stykket? Før Thanos slog ham ihjel i ‘Infinity War’, gjorde The Mind Stone (den gyldne trekant, han har i panden) ham til et af de stærkeste væsner på planeten, men selvsamme sten findes ikke længere – med mindre Wanda har snuppet en ny af slagsen fra en alternativ tidslinje, forstås (ikke helt umuligt).

Så hvor trækker Westview-Vision sine evner fra? Som ’reinkarnation’ er han givetvis ikke mere magtfuld, end Wanda tillader. I hvert fald kan han ikke kan forlade lillebyen uden at falde fra hinanden, bogstaveligt talt.

Paul Bettany i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Vision, som alle dage har været et fyrtårn af heltemoral, vil til bunds i mysteriet, og det lægger op til en sørgelig finale-konfrontation med Wanda, hvis syrede eventyr androiden ikke vil kunne støtte op om.

Vi gætter på, at det bliver Vision, der i sidste ende skal forsøge at overbevise sin hustru om, at hun skal give slip på ham. Snøft.  

‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Hvem er Wanda og Visions nuttede tvillinger?

De er virkelig nuttede, er de ikke?! Men Billy (Julian Hilliard) og Tommy (Jett Klyne) er også langt mere end det:

I afsnit 6 afslørede drengene hver især en superkraft, der kan komme til at betyde lanceringen af to nye, ikoniske helte i Marvels-filmunivers.

Tommy er lynende hurtig, akkurat som sin onkel Pietro/Quicksilver, mens Billy har store, magiske kræfter, der slægter både Wanda og Doctor Strange på. I Marvel-tegneserierne bliver Tommy og Billy til superheltene Speed og Wiccan, og drengenes Halloween-udklædning i dette afsnit sendte hilsner til begge heltes ’officielle’ tegneseriedragter.

Vi krydser fingre for, at Marvel hermed har præsenteret os for to af de superheltefigurer, vi kommer til at se meget mere til i kommende film. Ikke mindst fordi det (endelig!) kunne føje velkomne LGBTQ-tematikker til universet:

I tegneserierne er Wiccan nemlig homoseksuel, og i afsnit 5 kunne man faktisk spotte en børnetegning af et regnbueflag (på hovedet) i Wanda og Visions køkken:

‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Tvillingernes oprindelseshistorie er dog mildest talt mudret:

Som vi var inde på i vores easter-egg-guide til seriens første tre afsnit, lægger ’WandaVision’ sig tæt op ad tegneseriehistorien ’House of M’, hvori Wanda og Visions børn blev fremtryllet af Wanda. Drengene bestod imidlertid også af fragmenter af superskurken Mephistos sjæl (Marvels version af djævlen), og da denne »samlede« sig igen, forsvandt Billy og Tommy. Sorgen gjorde Wanda lettere vanvittig og fik hende til at skabe en alternativ virkelighed.

Bid mærke i, at Pietro i afsnit 6 råbte til tvillingerne, at de skulle »Unleash hell, demon spawn!«, da han sendte dem ud på slikjagt.

For sjov, jovist, men intet (og vi mener intet) er helt tilfældigt i ’WandaVision’. En Twitter-teori går desuden på, at Billy og Tommy i virkeligheden er nogle andre Westview-borgeres børn, som Wanda belejligt har forhekset til at »spille en rolle«, ligesom med naboerne, men umiddelbart virker begge drenge langt mere selvstændige end som så.

Vi får se.

Evan Peters i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Er Quicksilver-Pietro den sejeste onkel i filmhistorien?

Ja. Selv hans snorken er cool (citat: Tvillingerne).

Elizabeth Olsen og Evan Peters i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Okay, vi elsker Evan Peters og alt det dér, men … opfører hans karakter sig ikke lidt suspekt?

Også i dén grad.

»Pietro« er som den eneste i Westview 100 procent up to date med, hvad Wanda har gang i, og han er ikke bange for at trække tæppet væk under hende eller smide ‘X-Men’-relaterede hints om, at han har »the old XY chromosone«. Det er dermed igennem ham, at vi får forklaringen på, hvorfor vi ikke har set nogen børn på gaderne i Westview indtil nu:

Wanda har simpelthen gemt dem væk for ikke at traumatisere dem for voldsomt, ligesom hun gør det med de voksne, der tvinges til at spille roller (mens de skriger indeni, som Vision fandt ud af i afsnit 5).  

Wanda undrer sig over, hvorfor »Pietro« ser så anderledes ud, hvorfor de ikke har samme barndomsminder (tjek lige »Pietros« meta-satiriske Halloween-flashback af de to klædt ud som Black Widow og Nick Fury!), og hvor hans Sokovia-accent er blevet af.

Men ’brormand’ er lige så hurtig til at parere hendes spørgsmål som til at stjæle slik fra nabobørnene: »What happened to yours?« skyder han tilbage.

Baby Wanda og Pietro! (Foto: Marvel Studios)

Karakteren ligner og opfører sig på alle måder som ’X-Men’s rapkæftede Quicksilver, så vi holder på, at han er krydset over fra en parallel tidslinje. Også selvom Wanda ser uhyggelige syner af ham med skudhuller i brystet, der matcher dem, der dræbte ‘Age of Ultron’-Pietro (Wanda så også Vision som død i afsnit 4).

‘WandaVision’s »Pietro« er på en eller anden mission, og det er stadig muligt, at han er sendt af Doctor Strange.

Men han gik langt over stregen, da han i slutningen af afsnit 6 jokede med, at Wandas »dead husband« vel ikke kan dø to gange – en bemærkning, der fik Wanda til at flå skyklapperne af og indse, at »Pietro« ikke er den, hun troede.

Evan Peters i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Bonusinfo: Twitter-teorier om, at Pietro i virkeligheden er Loki, florerer lystigt. Ikke mindst på baggrund af førnævnte ondskabsfulde joke, der virker out of character for både ‘X-Men’-Pietro såvel som ‘Age of Ultron’-Pierto.

Tom Hiddletons fanfavorit fra ’Avengers’ og ’Thor’-filmene vender tilbage i sin egen Disney+-serie til foråret, så hvis man strækker sig langt – ret langt – kunne man godt forestille sig en verden, hvori Marvel og Disney er gået cross-promotion-amok.

Men det ville nu være lidt synd, hvis det så betyder, at Evan Peters’ rolle i Marvel er udspillet efter ’WandaVision’.

Evan Peters i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Hvem er det nu, ’Pietro’ og Tommys Halloween-frisurer minder mig om…?

Godt du spørger. Ham her, måske?

Hugh Jackman i ‘X-Men: Days of Future Past’. (Foto: PR)

Også kendt som mutanten, der personligt inviterede Quicksilver med i X-Men-slænget i ’X-Men: Days of Future Past’ – hvor det blev kraftigt antydet, at Magneto er Quicksilvers far (akkurat som i tegneserierne).

Men, men: Tegneseriefans vil vide, at Quicksilver-karakteren sådan set rocker samme frisure. Så selvom vi (meget!) gerne så, at ‘WandaVision’ lavede en Wolverine-reference her, er det nok mere oplagt, at Pietros look skal ligne en hilsen til forlægget.

Så mange fede detaljer! Hvor vild er den her serie lige?

Meget vild. Men you ain’t seen nothing yet…:

»Kick-ass!« råber tvillingerne, da de skal ud og samle Halloween-slik med »Pietro«, og Wanda smager lidt forvirret på udråbet. »Kick-ass…?«

Og se så lige her:

Aaron Taylor Johnson og Evan Peters i ‘Kick-Ass’. (Foto: PR)

Søreme om det ikke er ‘Age of Ultron’-Pietro-skuespiller Aaron Taylor Johnson og ‘WandaVision’-Pietro-skuespiller Evan Peters sammen i superheltefilmen ’Kick-Ass’ fra 2010, hvor de to spillede BFFs.

Vi tager hatten af for jer, ’WandaVision’s meta-happy manuskriptforfattere.

Reklamen i ‘WandaVision’ afsnit 6. (Foto: Marvel Studios)

Hvad skete der for den creepy yoghurtreklame?

Her må vi blive dig svar skyldig, for ’WandaVision’s til dato mest urovækkende reklamepause var også den mest kryptiske.

Det tætteste, vi kommer på en forklaring af stop-motion-filmen, hvor en dreng på en øde ø dør af sult (det er næsten lidt Zack Snyder-agtigt, Marvel!), er, at den illustrerer, hvordan borgerne i Westview ikke kan bryde fri fra deres fængsel, og at Wanda selv føler sig uendeligt ensom.

Magien er Wandas eneste livline, ergo: »Yo-Magic — the snack for survivors!«.

Reklamen i ‘WandaVision’ afsnit 6. (Foto: Marvel Studios)

Og dog: Slutbilledet af drengen som skelet under stjernerne ligner med lidt god vilje karakteren Red Skull, der i ‘Avengers: Infinity War’ og ‘Endgame’ vogter over The Soul Stone. Sjælestenen, som man ikke kan få fat i, med mindre man ofrer en person, man elsker.

Måske Wanda burde ofre/give slip på Vision for at vinde sin egen sjæl tilbage…?

Teyonah Parris i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Hvorfor er Darcy så bekymret over, at Monica har bevæget sig igennem »the hex« flere gange?

Monicas blodprøver viser, at hendes celler er ved at forandre sig efter de to ture til Westview. Og det kan betyde, at hun er ved at udvikle superkræfter, ligesom karakteren også gør det i Marvels tegneserier (om end ikke på samme måde som i ’WandaVision’).

I ét Monica-plot (af flere) i tegneserierne bliver hun slet og ret til en alternativ Captain Marvel, der optræder side om side med Spider-Man, og som bliver leder af The Avengers for en stund. Fik vi sagt, at ’WandaVision’ fører direkte over i ’Spider-Man 3’…?

Monica Rambeau har imidlertid også gået under superheltealiasserne Photon, Spectrum og Pulsar, så det er endnu uvist, præcis hvilken retning ’WandaVision’ peger i.

Kathryn Hahn i ‘WanderVision’. (Foto: Marvel Studios)

Stakkels Agnes, der sidder der helt forstenet i sin bil med heksekostume på. Det er da lidt synd, ik’?

Nope, det synes vi faktisk ikke, at det er. For vi vil også i denne uge æde vores gamle (hekse)hat på, at Agnes ikke er hvem som helst. Og da slet ikke under Wandas kontrol.

Som tidligere beskrevet i vores guide til afsnit 4, er Agnes muligvis den magtfulde Marvel-heks Agatha Harkness, der forsøger at hjælpe Wanda. Og kun Wanda.

Er det mon derfor, at hun redeligt informerer Vision om, hvordan tingene hænger sammen i Westview, så han forsøger at trænge igennem barrieren og nær ved dør i processen? Og derfor, at hun konstant bagtaler ægtemænd generelt?

We see you, Agnes!

Teyonah Parris i ‘WandaVision’. (Foto: Marvel Studios)

Hvem er den mystiske »engineer«, som Monica har nævnt flere gange?

Monica har nu op til flere gange bemærket, at hun kender en »aerospace engineer«, der kan hjælpe dem med at komme forbi Wandas barriere.

Hvem er den mystiske ‘håndværker’, der er kørt i stilling til at dukke op i afsnit 7? Marvels filmunivers byder på flere teknologiske genier fra ‘Avengers’ Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo) til ‘Black Panther’s Shuri (Letitia Wright), men på Reddit spekuleres der i, om det kan være karakteren Reed Richards aka. Mister Fantastic fra ’The Fantastic Four’.

Da Marvel og Disney erhvervede sig filmrettighederne til ’X-Men’ i 2019, nappede de også rettighederne til ’The Fantastic Four’, og siden da har rygtebørsen villet det, at John Krasinski er på tale til at spille Richards. Sidste år blev det bekræftet, at Krasinski havde holdt møder med Disney om kommende projekter, og skuespilleren har selv udtryk interesse for Richards-karakteren.

Vi. Er. Så. Meget. Om. Bord.

‘Doctor Strange’. (Foto: Marvel Studios)

Helt ærligt, er samtlige af de andre Avengers-helte på orlov eller bare virkelig konfliktsky, siden de ikke blander sig?

Elizabeth Olsen har teaset for, at ’WandaVision’ vil byde på en gæsterolle af ’The Mandalorian’ske proportioner (har du ikke set dén serie endnu, så lad os bare sige, at det var episk vildt). Og Paul Bettany har udtalt, at han kommer til at have »elektriske« scener med en (mandlig) skuespiller, han længe har villet arbejde sammen med, og som vil please fans.

Det er umuligt, at Wandas Westview-hekserier ikke har tiltrukket sig opmærksomhed fra højere heltested, og vi regner fortsat med, at det som minimum er Doctor Strange (hvis dragt er samme farver som Billys Halloween-kostume…), der lige nu følger begivenhederne tæt.

Tom Hiddleston i den kommende ‘Loki’-serie på Disney+. (Foto: Marvel Studios)

Hey, vi siger heller ikke nej til en Spider-Man-cameo fra Tom Holland eller et besøg fra førnævnte Loki, som jo også er lidt af en »wizzard« (bare det ikke er i stedet for Pietro!).

Meeeen mon ikke Benedict Cumberbatchs troldmand trods alt vil være mest bevendt i nærkamp med Wanda?

Som før nævnt i vores guide til afsnit 4, har FBI-agent Jimmy Woo en mand under vidnesbeskyttelse i Westview, som blev placeret i byen før Wanda dukkede op. Vi ved selvsagt endnu ikke, hvem manden er, men teorier går på, at det er ham, der er ‘WandaVision’s store cameo.

En anden mulighed er selvfølgelig, at det er Agnes’ mystiske husbond Ralph, som vi heller ikke har set endnu, der kommer til at spille en central rolle – og ham og vidnesbeskyttelsesmanden kunne jo sådan set være én og samme person… Mere om begge teorier HER.

Wanda er ser rødt. (Foto: Marvel Studios)

Der er kun tre afsnit tilbage! Kommer der en sæson 2?

Nej, beklager. Men Wanda har en lys (læs: mørk og tragisk) fremtid foran sig i Marvels filmunivers, hvor hun kommer til at spille en vigtig rolle i op til flere historier.

For kort at opsummere: Senere i år kan hun først og fremmest ses i ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, hvor vi håber på at »Pietro« (kan vi ikke snart bare kalde ham Quicksilver?) og tvillingerne også lægger vejen forbi.

Stay tuned, som de siger i Westview!

Bonusinfo: Husk på, at hver enkelt vejskilt, telefonnummer, navn, biografskilt og emailadresse i ‘WandaVsion’ er en skjult reference, meta-joke eller plot-clue. Og det er vitterligt ingen overdrivelse, så frem med tættekam og notesblok under næste afsnit.

’WandaVision’ kan ses på Disney+, hvor der kommer et nyt afsnit hver fredag. Alle de nævnte ’X-Men’ og Marvel-film i artiklen findes ligeledes på Disney+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af