HBO er »meget skuffede« over blackfacing af ’Lovecraft Country’-skuespiller

HBO er »meget skuffede« over blackfacing af ’Lovecraft Country’-skuespiller
'Lovecraft Country'. (Foto: PR)

Den Jordan Peele-producerede ’Lovecraft Country’ behandler svære emner som racisme i USA, segregation og hvidt verdensherredømme. Men nu er den selv havnet i et stormvejr efter at Kelli Amirah, der havde en mindre rolle serien, står frem og fortæller at settets makeupartister blackfacede hende.

Beskyldningerne kommer på baggrund af en TikTok-video, som Amirah postede for en måned siden, hvor hun forklarer episoden. I serien skulle Amirah spille en yngre udgave af en anden karakter. Og her mente makeupartisterne så, at hendes hud var for lys, og gav hende derfor et lag af makeup på, så hun fremstod mørkere.

Det har fået HBO til at reagere på sagen, som ifølge The Hollywood Reporter, skriver at de er »meget skuffede« over episoden og tilføjer desuden at »det skulle ikke være sket og vi kommer til at tage skridt for at sikre, at det ikke hænder i fremtiden«.

Amirah var desuden også aktiv efterfølgende på Twitter, hvor hun problematiserede, at hun ikke sagde fra:

»Her sidder jeg, i makeuptraileren på en stor tv-produktion med seriens stjerner, og de (makeupartisterne, red.) ‘blackfacer’ mig. Da det skete havde jeg så mange forvirrende tanker i hovedet: ‘Det her er forkert. Hvorfor hyrede de mig?’ Jeg skulle have sagt noget«, forklarede hun i en Twitter-tråd og fortsatte:

»Jeg sagde ikke en skid. Jeg blev meget stille og tilbagetrukket og fuldførte arbejdet som en kujon. Jeg var selvisk og mere optaget af at beskytte min egen karriere i stedet for at gøre det rigtige og ikke deltage i noget, jeg vidste var forkert«.

’Lovecraft Country’ blev nomineret til en Golden Globe for bedste dramaserie, men tabte til ’The Crown’. Serien kan ses på HBO Nordic.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af