‘Dronningen’ får et sjældent interessant remake

‘Dronningen’ får et sjældent interessant remake
Trine Dyrholm i 'Dronningen'. (Foto: Rolf Konow)

Det er normalt Hollywood, der har snøren ude, når europæiske film skal genindspilles.

Men det gælder ikke May el-Thoukhys danske Bodil- og Robert-vinder ‘Dronningen’, hvor Trine Dyrholm leverer en kraftpræstation som en succesrig advokat, der indleder en affære med sin stedsøn.

‘Dronningen’ får nemlig et remake i form af den franske ‘Inavouble’, instrueret af den anerkendte franske instruktør Catherine Breillat. Det skriver det franske medie Les Inrockuptibles.

Breillat er blandt andet kendt for sine dristige skildringer ud i det erotiske med film som ‘À ma soeur’ og ‘Sex is Comedy’, hvorfor ‘Dronningen’ umiddelbart ligner et godt match. Det er instruktørens første film siden 2013 og tegner sig således til at blive et sjældent interessant remake.

Breillat har allerede fundet sin hovedrolle i form af den franske stjerne Valeria Bruni-Tedeschi (der nok skal levere en god præstation – men det bliver ærlig talt noget nær umuligt at leve op til Dyrholm…), mens Olivier Rabourdin indtager rollen som hendes mand. Hvem der skal spille den unge fyr, der i originalen blev spillet af svenske Gustav Lindh i en gennembrudspræstation, vides endnu ikke.

Danske film er flere gange blevet genindspillet, fra ‘Nattevagten’ på amerikansk instrueret af Ole Bornedal selv til det nylige remake af Susanne Biers ‘Efter brylluppet’.

Lige nu er to danske film desuden under Hollywood-behandling: ‘Ambulancen’, som Michael Bay giver en overhaling med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. Og ‘Den skyldige’, som Gyllenhaal pudsigt nok også skal spille hovedrollen i.

Indspilningen af ‘Inavouble’ starter i løbet af sommeren, så premieren må forventes i løbet af 2022, og med Breillats ry og rygte kunne det godt blive på en stor festival a la Cannes.

Imens arbejder May el-Thoukhy på sin næste film, der handler om Karen Blixen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af