Disse film skal du se i biografen i juli

Disse film skal du se i biografen i juli
'A Quiet Place 2'. (Foto: PR)

‘A Quiet Place 2’

John Krasinskis efterfølger til hans roste monstergyser, ’A Quiet Place’, er klar til de danske biografer, efter den oprindeligt skulle have haft premiere sidste år.

Evelyn (Emily Blunt) er denne gang i centrum, da manden Lee (John Krasinski) ofrede sig selv for at redde sine børn i den første film. Sammen med sine børn rejser Evelyn fra deres trygge hjem og ud i verden. John Krasinski er nok engang instruktør, men medvirker kun i flashbacks.

Premiere 1. juli.

‘Gunda’. (Foto: PR)

’Gunda’

Den Oscar-belønnede skuespiller Joaquin Phoenix er erklæret veganer, og derfor er det også passende, at han er executive producer på den sort-hvide dokumentar ’Gunda’, der nøjes med at observere grisene i stedet for at slagte dem.

På samme respektfulde måde som instruktør Viktor Kossakovsky observerede naturens reaktioner på klimakrisen i den delvist danskproducerede ’Aquarela’, følger han her soen Gunda samt et par køer og en etbenet kylling – alt sammen kærligt indfanget med sit dvælende kamera.

Premiere 1. juli.

‘Mother’. (Foto: PR)

’Mother’

Inden Bong Joon-ho modtog Oscar-hæder for sin fremragende ’Parasite’, havde han længe været en anerkendt mesterinstruktør. Og en af de film, han lavede i hjemlandet Sydkorea, var thrilleren ’Mother’, som nu får en dansk biografpremiere, efter også hans gennembrudsfilm ‘Memories of Murder’ for nylig var oppe i biografen herhjemme med 18 års forsinkelse.

’Mother’ handler om en mor, der arbejder som illegal akupunktur, og som bor sammen med sin 27-årige søn Do-Joon, der er lettere evnesvag. Da en ung pige bliver myrdet, bliver Do-Joon anklaget og fængslet for mord, og selv om moren fastholder sin søns uskyld, bliver hun modarbejdet af et falleret og korrupt retssystem.

Premiere 8. juli.

‘Shithouse’. (Foto: PR)

’Shithouse’

Den lovende instruktør Cooper Raiff debuterede med ’Shithouse’ og modtog stor anerkendelse, da den sidste år ramte de amerikanske biografer.

Raiff spiller Alex, der er førsteårsstuderende på universitetet, og som har svært ved at få venner modsat sine jævnaldrende. Da han tager til fest hos et lokalt festfællesskab, møder han Maggie, som han knytter et bånd med, men dagen efter ignorerer hun ham. Alex har dog fået smag for venskabet og har ikke tænkt sig at miste det.

Premiere 8. juli.

‘Black Widow’. (Foto: PR)

’Black Widow’

’Black Widow’, den titulære avengers solofilm, skulle oprindeligt have haft premiere sidste år. Men på grund af covid-19 blev den rykket til i år, hvor den dog på grund af stridigheder mellem biograferne og flere distributionselskaber kun får en premiere i få biografer simultant med premieren på Disney+.

‘Black Widow’ foregår efter ’Captain America: Civil War’, hvor Natasha er på flugt fra den amerikanske regering, efter hun til sidst i filmen hjalp Team Cap. Filmen følger superspionens rejse tilbage til de russiske rødder, og vi bliver også introduceret for hendes familie og skurken Taskmaster.

Scarlett Johansson fører an og bliver bakket op af Florence Pugh, David Harbour og Racel Weisz.

Premiere 9. juli.

‘Kammerater!’. (Foto: PR)

’Kammerater!’

Andrey Konchalovskiy er manden bag ’Kammerater’ (‘Dear Comrades!’), der blev nomineret til en BAFTA for bedste ikke-engelsksprogede film og ligeledes modtog stor anerkendelse ved sidste års Venedig Film Festival.

Filmen følger Ludmila, en sovjetisk kvinde, der stædigt opretholder de kommunistiske dyder og også er medlem af det lokale kommunistparti i Novocherkassk. Under en lokal arbejdsstrejke ser hun dog et andet ansigt af kommunismen, da hæren skyder demonstranterne, hvilket ændrer hendes verdenssyn for altid.

Premiere 15. juli.

‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’. (Foto: PR)

‘The Hitman’s Wife’s Bodyguard’

Første ombæring ’The Hitman’s Bodyguard’ var en middelmådig metervare, der manglede magi. Vores anmelder gav den tre stjerner. Nu kommer toeren, ’The Hitman’s Wife’s Bodyguard’, der skal forsøge at hæve niveauet.

Michael Bryce er i denne efterfølger gået på orlov i et forsøg på at tage en pause fra våben og vold. Men lejemorderen Darius Kincaids kone, Sonia, har andre planer for Michael. Darius er forsvundet, og Sonia skal bruge livvagtens hjælp til at finde ham. Inden længe bliver både Michael, Darius og Sonia viklet ind i en stor sammensværgelse, og de tre er Europas eneste håb.

Premiere 15. juli.

‘Hvor kragerne vender’. (Foto: PR)

’Hvor kragerne vender’

Talentfulde Lisa Jespersen spillefilmdebuterer med ’Hvor kragerne vender’, som har Rosalinde Mynster (’Badehotellet’, ’I krig og kærlighed’) i hovedrollen.

Da Laura, der bor i København, vender tilbage til sin provinsielle hjemstavn for at deltage i brorens bryllup, opdager hun, at han skal giftes med barndomsfjenden, Catrine. Laura indser, til sin store forfærdelse, at Catrine har overtaget hendes plads i familien og mærker nu et stærkt ønske om at få den tilbage.

Premiere 22. juli.

Gael García Bernal i traileren til ‘Old’. (Foto: screenshot fra Youtube)

’Old’

M. Night Shyamalan fik rettet op på sin karriere efter de rædderlige makværker ’The Last Airbender’ og ’The Happening’ med de to forbundene thrillere ’Split’ og ’Glass’. Nu vender han tilbage med thrilleren ’Old’ – og mon ikke vi kan forvente et plottwist eller to?

‘Old’ er baseret på den grafiske roman ‘Sandcastle’ af Pierre Oscar Lévy og Frederik Peeters og følger en håndfuld ferierende familier, der med gru opdager, at de ikke kan slippe væk fra en afsidesliggende, tropisk strand. Samtidig begynder de, heraf titlen, at ældes i et foruroligende tempo.

Premiere 22. juli.

‘Japanske fortællinger’. (Foto: PR)

’Japanske fortællinger’

’Japanske fortællinger’ modtog Sølvbjørnen ved dette års Berlin Film Festival,og har generelt høstet stor anerkendelse fra internationale kritikere.

Filmen handler om en række tilfældige, men afgørende møder mellem fremmede. En kvinde indser, at hendes nye veninde flirter med hendes ekskæreste, og nu overvejer hun sit næste træk. En nedslået student, der har dumpet sin eksamen, forsøger at lokke sin underviser i en fælde. To kvinder mødes for første gang i 20 år til en universitets-reunion.

Premiere 29. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af