Den japanske filmskaber Takeshi Kitanos bil angrebet af mand med økse

Den japanske filmskaber Takeshi Kitanos bil angrebet af mand med økse
Takeshi Kitano i 'Hana-Bi' (Foto: PR)

Politiet i Tokyo har arresteret en mand, der angiveligt skulle have angrebet den japanske filmskaber Takeshi Kitanos bil med en økse. Ingen kom til skade ved angrebet. 

Den 74-årige instruktør og skuespiller befandt sig i bilen med sin chauffør og havde netop afsluttet sit ugentlige live-talkshow ’Saturday Night’, skriver TBS og flere andre japanske medier.  

Den mistænkte skulle angiveligt have smadret ned i Kitanos bil flere gange med øksen, mens han beordrede Kitano ud af bilen. En sikkerhedsvagt, der var vidne til angrebet, kontaktede politiet, der fik anholdt den mistænkte på stedet.  

Ifølge TBS er den mistænkte en mand i 40’erne, der udover øksen var i besiddelse af en kniv på omkring 10 centimeter. Ifølge TBS har manden fortalt politiet, at han blev sur efter at være blevet ignoreret tilbage i juni, hvor han havde knælet foran Kitanos bil og bedt om hjælp til at komme ind i underholdningsindustrien.  

Multitalentet Kitano, der både skriver, instruerer og medvirker i størstedelen af sine film, vandt i 1997 Guldløven ved filmfestivalen i Venedig for filmen ’Hana-Bi’, der også blev hædret med en European Film Award.  

Udover ’Hana-Bi’ har film som samuraifilmen ’Zatoichi’ og ’Sonatine’ kunnet opleves i biograferne herhjemme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af