’I Know What You Did Last Summer’: Mord, penisser og plottwists i serie-remake af 90’er-klassiker

’I Know What You Did Last Summer’: Mord, penisser og plottwists i serie-remake af 90’er-klassiker
'I Know What You Did Last Summer' på Amazon Prime. (Foto: Amazon Prime)

Hvis du var teenager i slut-90’erne, så var ’I Know What You Did Last Summer’ svær at komme udenom, når der skulle arrangeres gyserfilmaftener.

Og det er til trods for, at filmen til dels stod i skyggen af de langt overlegne ’Scream’-film, der udkom stort set samtidig.

Kongen af hip YA-horror og meta-nørderi, Kevin Williamson (’Dawson’s Creek’, ’The Vampire Diaries’) var ophavsmand til begge gyserfranchises, men har intet med den nye ’I Know What You Did Last Summer’-serie at gøre. I stedet er det Sara Goodman (’Gossip Girl’, ’Preacher’), som står bag realiseringen af Lois Duncans roman fra 1973, om en gruppe teenagere, der bliver brutalt mindet om, hvad de gjorde den foregående sommer.

Præcis som det var tilfældet med filmversionen, har Goodman dog taget sig en håndfuld kunstneriske friheder for tilpasse historien til vor tid.

‘I Know What You Did Last Summer’ på Amazon Prime. (Foto: Amazon Prime)

Handlingen er nu rykket til paradisiske Hawaii, hvor den collegestuderende Lennon (Madison Iseman) netop er taget hjem på ferie. Velkomsten er dog ikke ligefrem af den varmeste slags, for da hun åbner døren til klædeskabet i barndomsværelset, venter en makaber overraskelse.

Med hot pink læbestift har nogen skrevet »I Know What You Did Last Summer« på dørspejlet og et afhugget gedebukkehoved hænger og gennembløder Lennons tøj.

Og så er det ellers blevet tid til serieverdens go-to løsning for uddybende plotforklaringer:

Flashback!

Det viser sig således, at Lennon sidste sommer påkørte og dræbte sin egen tvillingesøster (også spillet af Iseman) mens vennerne Margot (Brianne Tju), Dylan (Ezekiel Goodman), Riley (Ashley Moore) og Johnny (Sebastian Amoruso) var med som passagerer i bilen.

Gruppen smed liget i havet på samme sted, hvor pigernes mor tog livet af sig mange år tidligere og hvor en kult også huserer – oh yes, der er mange dystre hemmeligheder i det lille samfund …

‘I Know What You Did Last Summer’ på Amazon Prime. (Foto: Amazon Prime)

Seriens cocktail af mordmysterium og ungdomsdrama kammer til tider over i ren fløde på fløde bare for twistets skyld, men Madison Iseman har dog tilstrækkelig tilstedeværelse og karisma til at håndtere dobbeltrollen. Og den absurde præmis til trods, får hun faktisk formidlet det, det virker til at være seriens mål:

Serieskaber Sara Goodman forsøger at belyse, hvad det vil sige at være ung i dag, og hvordan vores personligheder er foranderlige, alt afhængig af, hvem vi er sammen med. Spørgsmålet er, hvem ens »kerne-selv« er, men efter de første fire afsnit af ’I Know What You Did Last Summer’ flagrer svaret fortsat i vinden.

Til gengæld bliver der ikke sparet på bar hud eller gore i serien. Hvert afsnit byder på minimum ét blodigt drab og pseudo-chokerende nøgenhed, typisk i form af slappe penisser ( … ). Kudos for detaljegraden i de blodsprøjtende eskapader, hvor der hurtigt går sport i at gætte sig frem til, hvem der bliver morderens næste offer – og naturligvis, hvem selve morderen er.

Det er de to gåder, det der gør, at man ser videre. Personernes udvikling er tilpas overfladisk til, at man sagtens kan følge med, selv hvis koncentrationen svigter, ligesom musikken nok skal nok afsløre, hvis der sker noget vigtigt.

Som uforpligtende binge-fjol-optakt til Halloween, er ’I Know What You Did Last Summer’ udmærket uden at være prangende. Men vil man have den rendyrkede slasher-oplevelse, skal man hellere udsøge sig filmen eller Netflix-serien ’Hvem dræbte Sara?’, der er lige et niveau over på whodunnit-skalaen.


Kort sagt:
Serieudgaven af ’I Know What You Did Last Summer’ er fjollet, men glimrer ved blodige mord, en god hovedrolle og en sjov »hvem er den næste, der dør«-gætteleg.

Anmeldt på baggrund af de første fire afsnit.

I Know What You Did Last Summer. Serie. Serieskaber: Sara Goodman. Medvirkende: Madison Iseman, Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom, Bill Heck. Spilletid: 8 afsnit a 40-50 min. Premiere: Kan ses på Amazon Prime.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af