Eddie Redmayne fortryder transkønnet rolle i ‘The Danish Girl’: »Det var en fejl«

Eddie Redmayne fortryder transkønnet rolle i ‘The Danish Girl’: »Det var en fejl«
Eddie Redmayne i 'The Danish Girl'. (Foto: PR)

Eddie Redmayne modtog en Oscar-nominering for sin præstation i ‘The Danish Girl’, men seks år efter filmens premiere fortryder skuespilleren nu at have påtaget sig rollen som transkønnede Lili Elbe.

Det forklarer han i et interview hos den britiske avis The Sunday Times, som blandt andre The Wrap citerer fra.

»Nej, jeg ville ikke gøre det nu«, siger Redmayne, der selv er ciskønnet, om rollen. »Jeg lavede den film med de bedste intentioner, men jeg mener, det var en fejl«.

Redmayne uddyber i interviewet, at mange skuespillere fra minoritetsgrupper i samfundet ikke kan få en fod inden for i branchen. Derfor bør der ske en »udjævning« i casting, så skuespillere fra forskellig baggrund er repræsenteret i filmindustrien.

Skuespilleren forsvarede selv sin casting i interviews omkring ‘The Danish Girl’s premiere. Til Indiewire sagde han for eksempel, at han håbede, »at man kan spille enhver slags rolle, hvis man spiller den med en følelse af integritet og ansvar«.

Nu har hans holdning til projektet øjensynligt rykket sig, i takt med at debat og ønsker om repræsentation fylder mere i filmindustrien.

To år inden Redmaynes nominering for ‘The Danish Girl’ vandt Jared Leto en af de prestigefulde Oscar-statuetter for sin rolle som transkvinden Rayon i ‘Dallas Buyers Club’.

Siden er eksempelvis Scarlett Johansson blevet mødt af kritik for at lade sig caste til rollen som en virkelig transkønnet person i ‘Rub & Tug’. Det endte med, at hun droppede projektet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af