George Clooney takkede nej til astronomisk lønseddel på 230 millioner kroner for én dags arbejde

George Clooney takkede nej til astronomisk lønseddel på 230 millioner kroner for én dags arbejde
George Clooney. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

George Clooney er en af de rigeste mænd i underholdningsbranchen. Han er god for godt og vel 500 millioner dollars og blev i 2018 kåret som den bedst betalte skuespiller på kloden. Og med så mange penge kommer også en vis frihed.

I et interview med The Guardian fortæller Clooney, at han tillod sig at takke nej til en astronomisk løncheck på 35 millioner dollars (omkring 230 millioner kroner) for en enkelt dags arbejde.

»Jeg blev tilbudt 35 millioner dollars for én dags arbejde for et flyselskab. Men jeg talte med Amal (Clooneys kone og menneskerettighedsadvokat, red.) omkring det, og vi besluttede os for, at det ikke var det værd. Selskabet var associeret med et landskab, der – selvom det er en allieret – er tvivlsomt nogle gange. Så tænkte jeg: ‘Tja, hvis det tager ét minut af min søvn, så er det ikke det værd’«.

Clooney er aktuel med ‘The Tender Bar‘, som han har instrueret – og faktisk har Oscar-vinderen ikke haft en rolle foran kameraet siden ‘The Midnight Sky‘ fra sidste år, hvor han også bestred instruktørstolen.

I interviewet med The Guardian fortæller Clooney, hvorfor han har valgt at skalere ned på arbejdet som skuespiller:

»Generelt er der ikke særligt mange gode roller – og jeg er ikke nødt til at spille skuespil. Min kone og jeg snakkede om det, da jeg fyldte 60 i sommer. Jeg sagde: ‘Jeg er stadig rimeligt god til at hoppe rundt, og vi elsker begge to det, vi laver. Men vi er nødt til at sikre os, at vi ikke booker os op med alt for meget arbejde’. Så en del af det handler om at sikre os, at vi lever vores liv«.

‘The Tender Bar’, der har Ben Affleck i hovedrollen, har amerikansk premiere på Amazon Prime den 22. december. Det er endnu uvist, hvornår filmen får premiere herhjemme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af