Her er de fem film, du skal se, når biograferne åbner på søndag

På søndag må biograferne endelig slå dørene op efter en måneds coronanedlukning, og slut-januar og februar vil være spækket med premierer på spritnye film. Men allerede nu er der glimrende oplevelser i vente, som du måske ikke nåede at se inden jul, og som bestemt fortjener at få nyt liv nu.
Her er de fem film, du skal se, når biograferne åbner på søndag
Tom Holland og Benedict Cumberbatch i 'Spider-Man: No Way Home'. (Foto: PR)

1. ‘Spider-Man: No Way Home’

En enkelt weekend nåede den største blockbustersucces siden tiden før corona at spille på danske lærreder, før tæppet gik ned, og de sociale medier forvandlede sig til regulære minefelter af spoilers fra euforiske udenlandske publikummer.

Selv Kim Kardashian kunne ikke dy sig for at afsløre et af filmens mange twists på sin Instagram, men vi håber alligevel, at du har formået at dukke dig, så du får det fulde udbytte af, hvad der simpelthen er den bedste superheltefilm fra nyere tid.

Vores anmelder kastede fem vildt begejstrede stjerner efter fortællingen, der på kalejdoskopisk vis breder edderkopnettet ud over ’Spider-Man’s samlede filmarv, samtidig med at tavlen vaskes ren for en ny æra. Tom Holland har aldrig været bedre – og slutningen vil efterlade dig i en pøl af tårer på gulvet i salen.

Læs Soundvenues (spoilerfri!) anmeldelse her.

‘Venuseffekten’. (Foto: Thomas Howalt Andersen)

2. ‘Venuseffekten’

’Doggystyle’-skaberen Anna Emma Haudal serverer en af dansk films vel nok sødeste romcoms længe, der følger den unge provinskvinde Livs (debutanten Johanne Milland) forvirrende, hovedkuldse forelskelse i kaotiske Andrea (Josephine Park).

Forholdet kaster Livs heteronormative selvforståelse ud i flux, simultant med at forældrenes (Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl) ægteskab knager, og ordet »fisse« ytres med så stor hyppighed, at det tangerer en form for filmisk rekord.

Vores anmelder gav fem stjerner med ordene: »‘Venuseffekten’ er skruet sammen som en ganske traditionel romantisk komedie, mens den samtidig gradbøjer alle de klassiske elementer ind i sit eget halvskøre, følsomme og naturlige univers«.

Læs Soundvenues anmeldelse her.

‘Titane’. (Foto: PR)

3. ‘Titane’

Du kan stadig nå at fange den vildeste film fra 2021 på det store lærred, og det kan vi kun anbefale, at du gør.

Julia Ducournau vandt Guldpalmen i Cannes for filmen, der tager publikum steder hen, man aldrig havde forestillet sig, inden man satte sig i sædet. Filmen handler om den unge kvinde Alexia, der i starten af filmen er en slags strippende seriemorder, mens fortællingen efterhånden bevæger sig over i et ømt og højst usædvanligt far-datter-forhold til en hårdfør brandmand.

Soundvenues anmelder gav filmen seks stjerner – og vi kårede den som årets næstbedste film ved udgangen af 2021.

‘The Matrix Resurrections’. (Foto: Warner Media)

4. ‘The Matrix: Resurrections’

Er det et reboot? En fortsættelse? ’Resurrections’ er filmen, ingen på nær studiet Warner Bros. havde bedt om, og som udelukkende eksisterer i sin nuværende form, fordi instruktør Lana Waschowski trods alt hellere selv ville svinge taktstokken end overdrage arven fra filmhistoriens mest toneangivende actionfilm til en mindre fingernem kollega.

Alligevel er det lettere forbløffende, at manuskriptet overhovedet fik grønt lys: ’Resurrections’ er nemlig én stor fed metafinger til Hollywoods franchisemani og vores egen lemmingmentalitet på de sociale medier, der tør tage tykt pis på sin egen myte. Samtidig er filmen også både actionmættet, morsom og et kærlighedsbrev til de LGBTQ-tematikker, Lana og søsteren Lily ikke fik lov til at udfolde i den originale film.

Og ja, så er castet lige til at knuselske, fra tidløse Keanu Reeves og Carrie-Ann Moss, til ’Mindhunter’s Jonathan Groff, der stjæler showet som »den nye« Agent Smith.

Læs Soundvenues anmeldelse her.

‘Annette’. (Foto: PR)

5. ‘Annette’

Vi skal simpelthen ikke kunne sige, om du vil elske eller hade den franske ener Leos Carax’ barokke musical med Adam Driver og Marion Cotillard, men vi garantere, at du vil få en oplevelse, der ikke ligner noget, du har set før.

De to skuespilstjerne er henholdsvis et berømt standup-komiker og en operastjerne, der får et barn sammen – titlens Annette – som mildest talt ikke minder om andre børn. Det er det overfladiske udgangspunkt for en dyster, men også sjælfuld historie skrevet af kultbandet Sparks, der også leverer musikken – og selv medvirker i filmens meta-åbning.

Læs Soundvenues anmeldelse her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af