Ben Affleck og Matt Damons næste film er historien om Nikes Air Jordans

Ben Affleck og Matt Damons næste film er historien om Nikes Air Jordans
Matt Damon og Ben Affleck på den røde løber til Venice Film Festival (Foto: Franco Origlia/Getty Images)

Før Air Jordans var sko bare noget, man havde på fødderne. Men da sportstøjfirmaet Nike sikrede sig en aftale med den spirende NBA-stjerne Michael Jordan, blev både skoen, firmaet og basketballspilleren kastet til nye højder.

Historien om, hvordan Nike sikrede sig en aftale med Michael Jordan, skal nu filmatiseres af ingen mindre end Ben Affleck og Matt Damon, skriver The Wrap.

Makkerparret, som har arbejdet sammen siden deres gennembrud med ’Good Will Hunting’ i 1997, skriver filmen sammen, ligesom de dengang gjorde. De spiller også filmens to hovedroller, mens Ben Affleck tager instruktørstolen denne gang.

Affleck skal spille den ene af Nikes grundlæggere, Phil Knight, mens Damon spiller firmaets marketingchef Sonny Vacarro. Det var i høj grad Vacarros fortjeneste at få aftalen i hus, og filmen kommer til at følge ham, mens han tager kontakt til Jordans forældre, tidligere trænere og venner i et forsøg på at tilnærme sig Jordan.

Der er ikke castet en Michael Jordan, fordi han ikke kommer til at ses i fortællingen, men mere kommer til at have en allestedsnærværende mytisk status.

Filmen, som endnu ikke har en titel, produceres af Skydance til Amazon Prime. Den tilknyttede producer er Jon Weinbach, som også producerede dokumentarserien ’The Last Dance’ om Chicago Bulls og netop Michael Jordan.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af