Nyt Anders Matthesen-drama kommer direkte på Netflix – som den første danske film

Nyt Anders Matthesen-drama kommer direkte på Netflix – som den første danske film
Mehdi Avaz instruerer Christopher under optagelserne på 'Toscana'. (Foto: SF Film)

Vi har efterhånden set en håndfuld danske Netflix-serier, men hidtil har vi haft den første, rendyrket danske Netflix-film til gode.

Det bliver der dog lavet om på nu. Mehdi Avaz’ kommende film ‘Toscana’ med Anders Matthesen og sangeren Christopher på rollelisten kommer nemlig som den første danske film direkte på tjenesten 18. maj som en Netflix Original.

Filmen var ikke oprindeligt lavet til Netflix, men blev produceret til almindelig dansk biografdistribution sidste år. Men nu har Netflix altså nuppet rettighederne.

I feelgood-dramaet ‘Toscana’ spiller Anders Matthesen en kok, der skal sælge sin fars forretning i Toscana, hvor han møder en italiensk kvinde, der får ham til at se sit liv i et nyt lys.

Christopher er også med i køkkenet, mens Lærke Winther, Ghita Nørby, Karoline Brygmann og Sebastian Jessen desuden er på rollelisten sammen med blandt andre Christiana Dell’Anna fra ‘Gomorrah’-serien.

Instruktør Mehdi Avaz slog igennem med lowbudget-filmen ‘Mens vi lever’ og fulgte op med ‘Kollision’, der klarede sig godt ved billetlugerne, men fik en mere ublid modtagelse af kritikerne.

Det er hans første projekt uden brødrene Misam og Milad.

Sidste sommer fortalte Mehdi Avaz, at han arbejder på en ‘A Star Is Born’-inspireret film med førnævnte Christopher i hovedrollen.

Men nu gælder det altså først ‘Toscana’, der har mulighed for at ramme et stort internationalt publikum via Netflix’ over 200 millioner abonnenter.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af