Mads Mikkelsen owner Ruben Östlund i herlig lille video

Mads Mikkelsen owner Ruben Östlund i herlig lille video
Mads Mikkelsen og Ruben Östlund på restaurant i Sarajevo. (Foto: Screenshot fra video)

Den svenske instruktørmester Ruben Östlund skabte overskrifter i Danmark, da han under den seneste Cannes-festival udtalte, at »danskerne laver dårlige film« og står for »kedelig og konventionel historiefortælling«.

Spurgt ind til, hvad han troede, Thomas Vinterberg og Susanne Bier ville sige til det skudsmål, svarede han blot med et smil på læben:

»Jeg er ligeglad med, hvad de siger til det. De laver ikke gode film«.

Én af de danske skuespillere, der hyppigt har været med hos både Vinterberg og Bier, er Mads Mikkelsen, og man kan derfor levende forestille sig, at verdensstjernen havde en høne at plukke med svenskeren, da de to skandinaver mødtes under den aktuelle Sarajevo Film Festival.

Og nu har Östlund, som har vundet Guldpalmen for sine to seneste film, ‘Triangle of Sadness’ og ‘The Square’, postet en video, hvor de to filmfolk har hinanden til bords på en restaurant, og hvor det åbenlyst netop er emnet om danskernes filmevner, der er til diskussion.

Mads Mikkelsen spørger den svenske instruktør, om han ikke har set ‘Pusher 2’, og Östlund erkender, at han godt kan lide den, men bemærker, at den er lavet for mange år siden og spørger Mikkelsen, hvad der skete siden.

Hvorefter skuespilleren kommer med det rappe svar efterfulgt af sit karakteristiske smil: »I got famous!«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Östlund, der aldrig er bleg for et godt stunt, har lagt videoen på sociale medier under titlen: »Mads Mikkelsen owns pretentious Swedish director«.

Östlund havde i øvrigt først lagt videoen på Facebook og Instagram med den klassiske replik fra Lars von Triers ‘Riget’, »dansk jävla«, men det forbrød sig mod deres regler for hadtale mod grupper af mennesker …

Svenskeren var på festivalen i Sarajevo med ‘Triangle of Sadness’, mens Mads Mikkelsen var til stede, fordi han fik overrakt ‘The Honorary Heart of Sarajevo’ forud for en visning af ‘Jagten’.

‘Triangle of Sadness’ får dansk premiere 22. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af