Julie Ølgaard debuterer som instruktør med personlig seriemorderfilm – Roland Møller og Christopher Læssø på rollelisten

Julie Ølgaard debuterer som instruktør med personlig seriemorderfilm – Roland Møller og Christopher Læssø på rollelisten
Julie Ølgaard. (Foto: Per Arnesen)

Seriemorderhistorien har tilsyneladende kronede dage i dansk film, for ud over hele Jussi Adler-Olsen-universet fik vi tidligere i år ‘Klienten’ med Anton Hjejle som flintrende psykopat, mens Ali Abbasis Cannes-hit ‘Holy Spider’ baseret på virkelige hændelser i Iran får premiere senere på efteråret.

Og nu spillefilmdebuterer skuespiller Julie R. Ølgaard som instruktør med en psykologisk thriller, ‘Englemageren’, om kriminalbetjenten Laura, der har været sygemeldt efter en fødselsdepression, men vender tilbage, da hun tilfældigt falder over en sag om en bestialsk seriemorder.

Ølgaard er selv kommet med ideen til filmen – som hun har skrevet sammen med Yusuf Othman og instrueret med Esben Tønnesen – baseret på sine egne oplevelser.

»’Englemageren’ er på mange måder inspireret af mine oplevelser, da jeg fik et for tidligt født barn. Traumerne efter komplicerede fødsler og også aborter bliver – selv den dag i dag – ofte overset eller negligeret. Derfor har det dominerende tema helt fra begyndelsen været at følge Lauras kamp for at finde en sadistisk morder, men i høj grad også mærke hende og hendes kamp for at komme tilbage efter et smadret sind og en sen abort«, udtaler hun i en pressemeddelelse.

På rollelisten er Ølgaard selv i hovedrollen sammen med skuespillere som Roland Møller, Christopher Læssø, Stine Stengade, Neel Rønholt, Christian Halken, Andrea Vagn Jensen og Niels Anders Thorn.

Julie Ølgaard har tidligere skrevet og instrueret flere kortfilm.

Optagelserne til ‘Englemageren’ starter 26. september i Københavnsområdet, og premieren forventes at blive i løbet af næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af