Find nogen, der elsker dig, lige så meget som Jeremy Strong elsker Danmark

Find nogen, der elsker dig, lige så meget som Jeremy Strong elsker Danmark
Jeremy Strong og hans danske hustru, psykiateren og dokumentaristen Emma Wall, i godt selskab med skuespilkollega Oscar Isaac og dennes danske hustru, dokumentaristen Elvira Lind. (Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO/HBO MAX)

Efter ‘Succession’ blev et af tidens største seriefænomener, er det blevet vidt og bredt beskrevet herhjemme, at hovedrolleindehaver Jeremy Strong – manden inde i Kendall Roy – er dansk gift og bor i København.

Strong er gift med den danske psykiater Emma Wall, og når Strong ikke indspiller film i Hollywood og omegn, bor de sammen med deres tre børn på fire, to og ét år i København, ligesom de har et sommerhus nordpå.

Nu uddyber amerikaneren sit forhold til sit andet hjemland i Marc Marons WTF-podcast.

»Jeg elsker Danmark«, siger han, så hans begejstring nærmest stråler ud af mikrofonen.

»Jeg har brugt meget tid der i de seneste otte år. Mine børn taler dansk, de har danske pas, vi har et hjem der. Det er et meget fornuftigt, rart, praktisk og smukt sted, som virkelig tager vare på folk – på en middel levekvalitet hos alle«.

Han fortsætter:

»Det er meget genopbyggende (restorative, red.) for mig at være der, og det er virkelig blevet et fristed. Jeg cykler rundt, og alle er fuldstændigt ligeglade med …«

»… The New Yorker«, afbryder Marc Maron med henvisning til en berømt artikel i det amerikanske magasin, der ifølge mange gjorde Strong til grin med beskrivelserne af hans intense method acting-tilgang.

I New Yorker-artiklen er journalisten også med Strong i Danmark, hvor skuespilleren blandt andet tager journalisten med på Gasoline Grill, fordi Nomas burgerservering er lukket.

Noma fylder også i podcastinterviewet med Marc Maron, hvor Strong fortæller, hvordan han er inspireret af den verdensberømte danske restaurant.

Første gang han var i Danmark, inviterede han nemlig sin hustru, hendes mor og onkel på Noma.

»Vi mødte kokken efterfølgende i køkkenet. De var kåret som verdens bedste restaurant fire gange i træk på det tidspunkt. De sagde noget omkring, hvordan de hvert år smed hele menuen ud, for de vidste, at hvis de prøvede at beskytte deres succes, ville de ikke opnå den igen«, fortæller han.

»Og den mentalitet, den risikomentalitet, er virkelig til stede i det land. Og det er noget, der virkelig appellerer til mig. For med mindre du bringer dig selv i fare på den ene eller anden måde … det er den ting, Frank Stella sagde omkring, at ‘jeg er kun interesseret i, hvad jeg ikke kan’. Altså hvad kan du ikke gøre? For så er du oppe mod noget, hvor du er nødt til at finde en indre klippeafsats og måske kan udvikle dig. Du falder måske spektakulært, men det kan også være, at du udvikler dig«.

Jeremy Strongs danske hustru Emma Wall er, som han også fortæller Marc Maron, netop sprunget ud som dokumentarinstruktør med filmen ‘Guerilla Habeas’, der handler om to immigrationsadvokater, og som fik verdenspremiere på Telluride-festivalen i september – i øvrigt samtidig med James Grays ‘Armageddon Time’, hvor hendes mand er aktuel i en stor birolle.

På den måde spejler Jeremy Strong og Emma Wall pudsigt nok et andet stjernepar med dansk islæt, nemlig Oscar Isaac, der er gift med den danske dokumentarist Elvira Lind, jf. billedet ovenfor fra en Emmy-relateret HBO-reception i West Hollywood 12. september.

Strong er også snart aktuel i ‘Succession’ sæson 4, der får premiere på HBO Max næste forår, og som i går slap første teaser.

Og så afslørede han for nyligt, at han – apropos forbindelsen til Danmark – også arbejder på et projekt med den danske instruktør Tobias Lindholm.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af