Dave Chappelle tager tykt pis på Kanye Wests antisemitiske udtalelser i ‘SNL’-åbningsmonolog

Dave Chappelle tager tykt pis på Kanye Wests antisemitiske udtalelser i ‘SNL’-åbningsmonolog
Dave Chappelle i 'Saturday Night Live'. (Foto: Screenshot)

Dave Chappelle kastede sig direkte over Kanye Wests antisemitiske udtalelser, da han var vært for ‘Saturday Night Live’.

Chappelle lagde fra kaj med en 15 minutter lang åbningsmonolog – usædvanligt langt i forhold til de vante rammer i sketchshowet.

Han indledte monologen med en udtalelse: »Inden jeg går i gang her til aften, vil jeg gerne læse en kort udtalelse, som jeg har forberedt: ‘Jeg billiger ikke antisemitisme i alle dens former, og jeg støtter mine venner i det jødiske samfund’. Og dét, Kanye, er sådan, man køber sig selv lidt tid«.

Han fortsatte: »Jeg har gjort det her i 35 år. Og tidligt i min karriere lærte jeg, at der er to ord i det engelske sprog, man aldrig bør sætte sammen: ‘The’ og ‘Jews’. Ingen klarer sig godt, efter at have sagt det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Kanye har været i problemer før, og jeg plejer altid at være der for ham. Men denne gang kan jeg huske, at jeg tænkte, at jeg heller lige måtte vente og se, hvordan det udspillede sig«.

Chappelle udtalte videre, at han ikke tror, Kanye er »skør«. »Han har det muligvis bare ikke så godt«.

»Jeg har været i Hollywood før, og lad mig med det samme sige: Der er mange jøder. Rigtig mange. Men det betyder ingenting. Der er mange sorte i Ferguson, Missouri. Det betyder ikke, at de styrer stedet«, sagde Chappelle til stort bifald og fortsatte:

»Jeg kan forstå, at hvis man har et problem, kan man gå ud i Hollywood og begynde at forbinde trådene og begynde at tro på illusionen om, at jøderne styrer showbusiness. Det er ikke en skør ting at tro på. Men det er en skør ting at sige højt i det nuværende klima!«

Chappelle, der ikke selv er fremmed for kontroverser, afsluttede sin monolog med ordene: »Det burde ikke være så skræmmende at udtale sig om noget som helst. Det gør mit job utroligt svært. Og ærlig talt er jeg ved at være led og ked af at tale til et publikum på denne måde. Jeg håber ikke, at de tager noget fra mig. Hvem end de er«.

Kanye West har i de seneste mange uger været i massiv modvind efter en række antisemitiske udtalelser, som har fået adskillige af hans samarbejdspartnere til at boykotte ham.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af