Storm Reid fra ‘The Last of Us’ hjerteskærende flashback er et af Hollywoods mest lysende stjerneskud

Skuespilleren er kendt som Zendayas hårdtprøvede ‘Euphoria’-lillesøster og indtog med ‘The Last of Us’ sin andet store HBO-hit.
Storm Reid fra ‘The Last of Us’ hjerteskærende flashback er et af Hollywoods mest lysende stjerneskud
Storm Reid i 'The Last of Us'. (Foto: HBO Max)

Endnu et ‘The Last of Us’-afsnit, endnu et gribende engangsmøde med en af svampedystopiens mange skæbner. 

Og ikke mindst endnu en opsigtsvækkende karakterpræstation. Denne gang var det Zendayas ‘Euphoria’-lillesøster Storm Reid, der kom ind fra højre og fremruskede Ellies følsomme forhistorie. 

I flashback-afsnittet ‘Left Behind’ spiller den 19-årige skuespiller teenagepigen Riley, Ellies ex-værelseskammerat og bedste veninde på millitærinstansen FEDRAs anstalt for dystopiens forældreløse unge. 

‘The Last of Us’. (Foto: HBO Max)

Riley har været stukket af i ugevis og er på vej til Atlanta med oprørergruppen Fireflies, da hun vender tilbage for at kysse Ellie farvel i et nedbrudt storcenter fyldt med vidundere som rulletrapper og ‘Mortal Kombat’-spillemaskiner. Før tingene selvfølgelig ender brutalt, som de har det med at gøre i ‘The Last of Us’. 

Og kemien er bestemt ikke til at tage fejl af. De to unge skuespillere, fortæller dog begge, at de havde let ved at leve sig ind i den særlige energi.

»Vi balancerer mellem et venskab og at have et crush, eller er det et crush? Er det bare en flirtende energi? Der er så meget, der bliver en del af kompleksiteten af, hvad afsnittet er. Også af kompleksiteten af Ellie og Rileys forhold, som jeg bare synes er så smukt«, har Reid fortalt om forholdet til Entertainment Weekly

Ligesom sin medspiller Bella Ramsey har Storm Reid arbejdet som skuespiller fra barnsben og deler teflonattituden over for den modstand, ‘The Last of Us’ har fået for sit gennemgående fokus på homoseksuel kærlighed og repræsentation. 

Mere end ‘Euphoria’-lillesøster

Selvom hele rollen som Gia i ‘Euphoria’ er defineret af hendes altoverskyggende stofmisbrugende storesøster Rue, har Reid i stigende grad spillet følelsesmæssigt om kap med Zendaya i en lang række prøvende scener. 

‘The Last of Us’ er dermed også det andet store HBO-hit Storm Reid kan føje til cv’et, som trods hendes unge alder er pænt langt. Hun har nemlig arbejdet som skuespiller, siden hun var ni år gammel med sin første filmrolle i det stjernebesatte Oscar-drama ‘12 Years A Slave’. 

Storm Reid og Zendaya i ‘Euphoria’. (Foto: HBO Max)

Tilbage i 2018 havde skuespilleren hovedrollen i ‘Selma’-instruktør Ava DuVernays eventyrfilm ‘A Wrinkle in Time’ over for Oprah og Reese Witherspoon, og bagefter spillede hun ‘Moonlight’-stjernen Jharrel Jeromes kæreste i den kritikerroste Netflix-serie ‘When They See Us’. 

Lige nu er Reid aktuel som hovedrollen i online-thrilleren ‘Missing’, hvor hun spiller en datter, der forsøger at finde sin forsvundne mor gennem digitalt detektivarbejde. En viderførelse af grebet fra den kritikerroste ‘Searching’. 

Reid virker generelt som en rimelig virksom ung kvinde. Ved siden af sine film- og tv-roller læser hun skuespil og afroamerikanske studier på The University of California og har sit eget produktionsselskab med sin mor. De har filmen ‘Becoming Noble’ om en afrikansk prinsesse på vej hos Paramount.

Fatter ikke backlash

Det kræver format at vække en karakter til live på ét enkelt afsnit. Og når det drejer sig om ‘The Last of Us’, gælder det også uden for skærmen, hvor seriens LGBTQ-fokus har vakt lige dele vrede og opbakning. 

Det har stået klart, siden homoromancen mellem Bill og Frank i tredje afsnit blev det mest kritikerroste, men også vakte lige så stor harme hos mange af spiluniversets fans.  

‘The Last of Us’ afsnit 7. (Foto: HBO)

Her har hovedrolleindehaveren Bella Ramsey været klar i mælet og sagt, at det var skeptikerne, der gik glip af noget. På samme måde har Storm Reid gjort klart, hvad hun mener om de seere, der kan blive provokeret af den lesbiske forelskelse:

»Der er så mange andre ting at bekymre sig om i verden. Jeg tror, det at være oprevet over mennesker, der elsker hinanden, er absurd for mig. (…) Jeg tror aldrig, jeg vil forstå det. Jeg fatter det ikke«, har hun udtalt i interview med Variety

Dog har hun først og fremmest tænkt sig at fokusere på at være stolt af ‘The Last of Us’-præstationen.

»Jeg er sikker på, at folk kommer til at have ting at sige på søndag (efter afsnittets premiere, red.), men jeg er ligeglad, for jeg er stolt af det, vi har lavet, og jeg er stolt af den historie, vi har fortalt, og jeg er stolt af de mennesker, vi repræsenterer«, fortæller hun Entertainment Weekly.

‘The Last of Us’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af