’The Last of Us’-stjerne Bella Ramsey har intet tilovers for LGBTQ-backlash

’The Last of Us’-stjerne Bella Ramsey har intet tilovers for LGBTQ-backlash
Bella Ramsey i 'The Last of Us'. (Foto: HBO Max)

Selvom HBO-hittet ’The Last of Us’ mest af alt nyder stor seerinteresse og kritisk anerkendelse, er spiladaptationens castingvalg og LGBTQ-karakterer faldet en skare for brystet.  

Mens post-apokalypsen, de flotte svampeinficerede zombier og det umage makkerpar Ellie og Joel, spillet af Bella Ramsey og Pedro Pascal, høster topkarakterer på Metacritic og IMDb, kan man også se en modereaktion i brugeranmeldelserne, der har rødder i nogle af seernes problemer med queer karakterer.

Det er dog ikke noget, der skræmmer den unge, nonbinære stjerne Bella Ramsey, der både bruger pronominerne hun/hende og de/dem.

I et interview med GQ siger hun, at der ikke vil blive taget særlige hensyn til dem, der er imod karaktererne:

»Jeg ved folk vil tænke, det de har lyst til at tænke. Men de må vænne sig til det. Hvis du ikke har lyst til at se serien, fordi den har homoseksuelle fortællinger, fordi den har en trans-karakter, så er det din egen skyld, og du går glip af noget«.

Seriens tredje afsnit fortæller historien om en smuk romance fra møde til afsked over flere årtier mellem mændene Bill og Frank. Et kritikerrost højdepunkt, men uacceptabelt ifølge en lang række ‘reviewbombere’, der gav det bundkarakter.

Den nervepirrende serie er allerede blevet forlænget med endnu en sæson, og Ramsey er ikke bange for at beholde de queer elementer, der også er en del af spillet ’The Last of Us: Part II’, som danner forlæg til den kommende sæson:

»Det kommer ikke til at gøre mig bange. Det tror jeg kommer af trodsighed«, fortæller hun til GQ.

’The Last of Us’ kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af