’Girls’-skuespiller ser tilbage på sin løn for rollen: »Det var ikke ret meget«

’Girls’-skuespiller ser tilbage på sin løn for rollen: »Det var ikke ret meget«
Christopher Abbott og Allison Williams i 'Girls' sæson 5. (Foto: HBO Max)

I forbindelsen med den igangværende strejke i Hollywood har skuespilleres historik med lønninger trukket overskrifter.

Særligt opsigstvækkende var det, da ti skuespillere fra’ Orange is the New Black’ afslørede, at de kun tjente mindsteløn på den astronomisk succesfulde Netflix-serie.

Nu fortæller Christopher Abbott hvor meget han tjente på sin rolle som Marnies blødsødne kæreste Charlie i den populære HBO-serie ’Girls’.

Ifølge Abbotts udtalelser til Interview Magazine var Lena Dunham-hittet første gang han følte, at han tjente penge i Hollywood. Men når han ser tilbage på det i dag, var det ikke en høj løn.

Indtil da havde han primært medvirket i teaterstykker, og da han fik sin rolle i ‘Girls’, sammenlignede han sin lønseddel med det knap så profitable Broadway-stykke, ‘The House of Blue Leaves’.

»Jeg var gæstestjerne i ’Girls’ og hos HBO på det tidspunkt, var mindstelønnen for gæstestjerner, jeg ved ikke, 3000 dollars per episode. Det var ikke ret meget«.

Alligevel var skuespilleren, der sidenhen har haft hovedroller i tv-serier som ‘Catch-22‘ og ‘The Sinner’, dengang godt tilfreds.

»På Broadway var det omkring 800 dollars om ugen. Men på det tidspunkt tænkte jeg, ‘Mand, jeg tjener kassen’. Jeg vidste, at skuespillere tjente mere, end jeg gjorde, men jeg følte, at jeg klarede det godt«.

Abbott var en del af ’Girls’ i seriens to første sæsoner, indtil han forlod den efter utilfredshed over den retning, hans karakter tog. Han vendte tilbage i et enkelt og meget rost særafsnit i femte sæson – det suveræne ’The Panic in Central Park’.

Christopher Abbott er aktuel i Yorgos Lanthimos’ Guldløve-vinder ’Poor Things’, der får dansk premiere 18. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af