Tre weekend-anbefalinger: Efter tre år kan tragikomisk hitserie endelig ses herhjemme

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Efter tre år kan tragikomisk hitserie endelig ses herhjemme
'I Hate Suzie'. (Foto: SkyShowtime)

1. Streaming: Til fans af ‘Fleabag’ og ‘I May Destroy You’

Tre år efter den internationale premiere er første sæson af det britiske anmelderhit ‘I Hate Suzie’ endelig landet i Danmark, og det er heldigvis hele ventetiden værd.

Den er ubehageligt betagende, velskrevet, sort og sjov fra allerførste afsnit foruden et afgørende fix for fans af ‘Fleabag’ og ‘I May Destroy You’.

Vi møder den tidligere barnestjerne Suzie Pickles, der er henrykt over en karriereændrende rolle som Disney-prinsesse. Kort efter nyheden brænder alt dog sammen, da et seksuelt billede af hende bliver lækket og offentliggjort i medierne. 

Serien er fortalt som de ti sorgstadier, og første forrygende episode er et langt chock over skandalen, der ruller, mens en farce af et fotoshoot samtidig har invaderet hendes hus. Et ‘Succession’-værdigt stresskammerspil, hvor det mærkes, at seriens hovedforfatter Lucy Prebble har været med til at skrive selvsamme HBO-hit. 

‘I Hate Suzie’ er skabt i samarbejde med Billie Piper (‘Doctor Who’, ‘Penny Dreadful’), der spiller hovedrollens deroute med helt uhørt indlevelse. Sidste år kom seriens roste anden sæson, som vi forhåbentlig ikke skal vente helt så længe på.

’I Hate Suzie’ kan ses på SkyShowtime

‘Det store glitch’. (Foto: Reel Pictures)

2. Biograf: En usædvanlig dansk film

»Er du træt af danske film om familiedramaer og Anden Verdenskrig? Så bør du tjekke ’Det store glitch’ ud«, skrev Soundvenues anmelder Morten Kildebæk om Søren Peter Langkjær Bojsens nye lowbudget-film.

Og ganske rigtigt: ’Det store glitch’ er en usædvanlig dansk film, en slags slacker-coming of age-fortælling med træk af ’Reprise’ og ’Let’s Get Lost’ møder spacy filosofisk sci-fi godt funderet i København.

Vi følger de to fyre Ronja og Serber, der ryger joints og diskuterer klimakrise gennem en retningsløs sommer, som udvikler sig, da Serber møder den tiltrækkende Franka, mens Ronja svarer på en mystisk besked og havner i et barokt komplot med en hemmelig undergrundsgruppe. Og samtidig opdager de underlige glitches i virkeligheden.

Det er chill, charmerende og ikke uden humor. Filmen kommer kun til at gå i biograferne i ganske kort tid, så skynd jer afsted og få en anderledes dansk filmoplevelse.

’Det store glitch’ kan ses i biografen

‘Mask Girl’. (Foto: Netflix)

3. Streaming: Maskeklædt sydkoreansk Netflix-thriller

Netflix har tidligere satset stort på sydkoreanske serier med et samfundssatirisk twist som ’Hellbound’, zombieserien ’All of Us Are Dead’ og selvfølgelig det uundgåelige megahit ’Squid Game’.

’Mask Girl’ er næste spændende bud i rækken, denne gang fra den relativt uprøvede instruktør Kim Yong-hoon.

Baseret på onlinetegneserien af samme navn følger thriller-serien den ensomme kontorarbejder Kim Mo-mi, hvis udseende ikke lever op til de rigide sydkoreanske skønhedsidealer, hvilket har efterladt hende isoleret og socialt inkompetent.

Det begynder som et empatisk portræt af, hvad intens social isolation gør ved et menneske, men udvikler sig siden i en mere nervepirrende retning.

For Mo-mi har en hemmelighed. På en live-chatside udlever hun efter mørkets frembrud sine drømme om at blive et K-pop-idol under aliasset ’Mask Girl’. Her livestreamer hun (iklædt paryk og en nuttet lyserød glimmermaske) til hundredvis af entusiastiske fans.

Hendes dobbeltliv begynder dog tage en morderisk drejning, da hun efter en særligt hård dag møder en besat fan. Og så afslører vi ikke mere.

’Mask Girl’ kan ses på Netflix

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af