Dansk dokumentarist blev æret med 117.000 kroner ved Nordisk Films prisuddeling

Dansk dokumentarist blev æret med 117.000 kroner ved Nordisk Films prisuddeling
Apolonia Sokol i 'Apolonia, Apolonia'. (Foto: Lea Glob)

Nordisk Film Fonden uddeler ved prisuddelingen Isbjørnen årligt tre hæderspriser til danske filmfolk.

I år gik disse til Lea Glob, der modtog Nordisk Film Prisen for dokumentarfilmen ‘Apolonia, Apolonia’, Jacob Lohmann, der fik Ove Sprogøe-prisen for sit skuespil, og Mette Heeno, manuskriptforfatteren bag ‘Carmen Curlers’, der blev tildelt Erik Ballings rejselegat.

Lea Globs dokumentarfilm om den unge franske kunstner Apolonia Sokols færd, som er optaget over 13 år, er også netop blevet nomineret ved European Film Awards. Som vinder af Nordisk Film Prisen modtog Glob en præmie på 117.000 kroner – 1.000 kroner for hvert år Nordisk Film, der blev grundlagt i 1906, har eksisteret. De to andre vindere modtog 75.000 kroner hver.

Jacob Lohmann har i år blandt andet medvirket i den biografaktuelle ‘Bastarden’ samt Bille August’ Netflix-film ‘Ehrengaard: Forførelsens kunst’ . Han kan for tiden desuden ses i TV 2-serien ‘Oxen’ og YouSee-serien ‘Ikke et ord’, der har premiere i dag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af