Efter store Hollywood-roller vil Mads Mikkelsen lave flere danske film

Efter store Hollywood-roller vil Mads Mikkelsen lave flere danske film
Mads Mikkelsen ved Cannes-premieren på 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Mads Mikkelsen er nok den danske skuespiller med størst international succes.

Hans CV i udlandet tæller alt fra Bond-skurk, stilet kannibal i ’Hannibal’, ond troldmand i ’Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder’ og senest rollen som nazi-videnskabsmand i ’Indiana Jones and the Dial of Destiny‘.

Men efter sin præstation i Nikolaj Arcels ’Bastarden’ vil han til at vende snuden mod det danske igen.

Det fortæller han til The Wrap i samtale med Nikolaj Arcel. Her sammenligner han sine oplevelser med at optage en dansk film versus de store Hollywood-blockbusters:

»Jeg oplever forskellen i skala på de film, men jeg prøver stadig at gøre det så intimt som muligt. Men det bliver mere og mere klart for mig, at jeg også er nødt til at vende tilbage (til dansk film, red.)« fortæller han og fortsætter:

»Det er mit sted. Det er der, jeg startede, det er der mine venner er, og der er en anden måde at arbejde på, som jeg er nødt til at være en del af for at kunne give den ekstra energi og lave andre ting«.

’Bastarden’ er Danmarks Oscar-bud og har allerede skaffet Mads Mikkelsen en nominering som bedste europæiske skuespiller ved European Film Awards. Her spiller han den tidligere soldat Ludvig Kahlen, som forsøger at opdyrke den jyske hede i 1700-tallet.

Men selvom rollen er langt fra skuespillerens hverdag, var den alligevel naturlig for ham:

»Her kommer den intime følelse naturligt. Det er mit sprog, det er mine historier. Selvom jeg aldrig var på heden som barn, føles det som, at det er der, jeg kommer fra«, fortæller han.

‘Bastarden’ kan ses i biografen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af