Tre weekend-anbefalinger: Gensyn med gyserklassiker og årets bedste film på streaming

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Gensyn med gyserklassiker og årets bedste film på streaming
Den kommende 'Nattevagten: Dæmoner går i arv'. (Foto: Christian Geisnæs)

1. Biograf: En ny nat på retsmedicinsk

Det er med et lettelsens suk, at man kan konstatere, at Ole Bornedals opfølger på sin 30 år gamle gysermilepæl ‘Nattevagten’ ikke er noget skrald! Faktisk er den både spændende og overraskende følelsesfuld i sin historie om generationernes forskellige reaktioner på det gamle seriemordertraume.

Fanny Leander Bornedal er glimrende i hovedrollen som datteren, der tager sin fars gamle job på Retsmedicinsk Institut og ripper op i de gamle sår, mens Kim Bodnia og Nicolaj Coster-Waldau er tilbage i glansrollerne.

‘Nattevagten: Dæmoner går i arv’ sætter ikke nye standarder, men seværdig er den. Læs vores anmeldelse.

‘Nattevagten – dæmoner går i arv’ kan ses i biografen.

‘Barbie’. (Foto: Warner)

2. Streaming: Årets bedste film!

Forleden kårede vi Greta Gerwigs legesyge feministiske komedie til årets bedste film – hvilket nogle læsere fik galt i halsen, og andre applauderede.

Nu kan man se eller gense filmen og få øjnene op for dens sprudlende idérigdom, efter filmen for første gang er kommet med i et streamingabonnement, nærmere bestemt hos HBO Max.

‘Barbie’ kan ses på HBO Max.

‘Wonka’. (Foto: Warner Bros.)

3. Biograf: Timothée Chalamet på chokoladefabrikken

Timothée Chalamet synger og danser – og det er man jo nødt til at opleve.

Supertalentet spiller Willy Wonka i ‘Paddington’-instruktør Paul Kings varme origin story til Charlie & Chokoladefabrikken.

»Chalamet rammer en fin balance mellem komikken og følelserne og lykkes ikke mindst med at bryde uforfængeligt ud af det førsteelskerry, han har tilegnet sig siden ’Call Me By Your Name’-gennembruddet«, skrev Soundvenues Mathilde Johanne Kristiansen i sin anmeldelse.

Hvis man er til den slags, kan man også opleve ‘Wonka’ på dansk – med multitalentet Kristoffer Eriknauer som Chalamets stemme, der fint kan hamle op med originalen, hvis han selv skal sige det.

‘Wonka’ kan ses i biografen – med både dansk og engelsk tale.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af