Hollywood-legenden Paul Schrader kritiserer Leonardo DiCaprios »idiot«-rolle i ‘Killers of the Flower Moon’

Hollywood-legenden Paul Schrader kritiserer Leonardo DiCaprios »idiot«-rolle i ‘Killers of the Flower Moon’
'Killers of the Flower Moon'. (Foto: Apple)

Paul Schrader er kendt for at have skrevet manuskripterne til ‘Taxi Driver’ og ‘Raging Bull’ samt for at instruere det sene comeback ‘First Reformed’. Han er også kendt for at dele sine holdninger om andres film råt for usødet.

Hollywood-veteranen er øjensynligt heller ikke bleg for at kritisere én af sine tætteste venner og mest prominente samarbejdspartnere – nemlig instruktøren bag de to ovennævnte filmklassikere, Martin Scorsese.

I et interview med den franske avis Le Monde siger Schrader i hvert fald, at han ikke er helt tilfreds med Scorseses nyeste film, ‘Killers of the Flower Moon’. Det skriver The Wrap, som har oversat citater fra interviewet til engelsk.

Kritikken går nærmere bestemt på Leonardo DiCaprios hovedrolle i filmen, hvor han spiller den ikke særligt kvikke krigsveteran Ernest Burkhart, som vikles ind i en krimiplot om mord blandt det olierige Osage-stammefolk i 1920’ernes USA.

Schrader forklarer i interviewet, at han ville have »foretrukket, hvis Leonardo DiCaprio spillede rollen som politibetjent i ‘Killers of the Flower Moon’ snarere end rollen som idiot«.

»At tilbringe tre og en halv time i selskab med en idiot er lang tid«, tilføjer Schrader.

I filmen optræder Jesse Plemons i stedet i en birolle som politiefterforskeren Tom White, som undersøger mordsagerne. Oprindeligt var denne karakter (baseret på en virkelig person) faktisk tænkt som filmens hovedkarakter, men Scorsese valgte undervejs at flytte fokus til Ernest Burkhart, skriver The Wrap.

Schrader roser dog også i interviewet sin mangeårige kollega, som han sammenligner med en renæssancemaler, der maler store, episke kunstværker.

»Giv ham 200 millioner dollar, det kommer der uundgåeligt en god film ud af«, siger Schrader, som selv senest var aktuel med det romantiske krimidrama ‘Master Gardener’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af