Flere kvinder fortæller, at Jonathan Majors udsatte dem for psykisk vold og truede dem på livet

Flere kvinder fortæller, at  Jonathan Majors udsatte dem for psykisk vold og truede dem på livet
Jonathan Majors forlader retssagen 15. december 2023. (Foto: John Nacion/Getty Images)

Jonathan Majors blev i december dømt for overfald og chikane på sin ekskæreste Grace Jabbari.

Nu er der flere kvinder, der står frem med anklager mod skuespilleren.

I en stor artikel i The New York Times fortæller to af Majors’ ekskærester, Emma Duncan og Maura Hooper, at han udsatte dem for fysisk og psykisk misbrug. Deres vidnesbyrd skete som en del af forberedelsen til retsforløbet, men blev ikke en del af retssagen.

Derudover har avisen haft kontakt til i alt 20 kilder, hvis beretninger peger på, at Majors udviste udfarende opførsel under optagelserne af HBO-serien ‘Lovecraft Country’, der især var målrettet de kvindelige ansatte.

Emma Duncan, der var forlovet med Jonathan Majors mellem 2015-2019, oplevede blandt andet kvælningsforsøg og drabstrusler. I forbindelse med et skænderi på en køretur truede han med at slå hende ihjel. Ved et andet tilfælde opdagede Duncan beskeder fra en anden kvinde på Majors’ Apple Watch, hvorefter han smed det ud af vinduet af den bil de kørte i. Da de efter den konflikt kom tilbage til hotellet, smed han »Ms. Duncan ned i sofaen og begyndte at kvæle hende« og sagde samtidig, »jeg slår dig ihjel«. Efterfølgende smed han hende gennem rummet og sagde, »Jeg skal sørge for, du ikke kan få børn«. Det skriver The New York Times.

Maura Hooper som var kæreste med Majors i 2013-2015, mens de begge studerede drama på Yale, fortæller om psykisk vold, der indebar social kontrol og isolation. Hun beretter i de udsagn, The New York Times bringer, at hun »ikke måtte tale med nogen om deres forhold« og blev »afskåret« fra at have »et støttesystem«. Da hun blev gravid under forholdet og skulle have en abort, nægtede han efter hendes udsagn at hente hende på klinikken efterfølgende.

Jonathan Majors’ advokat har kommenteret beretningerne i The New York Times, men skuespilleren nægter sig skyldig i kvindernes vidneudsagn. I sit første interview efter dommen udtalte han, at han aldrig har slået en kvinde.

Skuespilleren kan få en fængselsdom på op til et år for sin nuværende dom, men afgørelsen for straffen blev tidligere på ugen udskudt til 8. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af