‘Love Is Blind’ sæson 6: Med Megan Fox-replik gør Netflix’ reality-hit overraskende comeback efter totalt flop

‘Love Is Blind’ sæson 6: Med Megan Fox-replik gør Netflix’ reality-hit overraskende comeback efter totalt flop
Chelsea i 'Love is Blind'. (Foto: Netflix)

(Spoiler-alert: I det følgende omtales udviklinger i de første seks afsnit af ’Love Is Blind’ sæson 6)

Efter ‘Love Is Blind’ sæson 5 floppede totalt og endte ud i et ret grumt sagsanlæg om et seksuelt overgreb under optagelserne, var jeg egentlig overbevist om, at Netflix-showet var et overstået kapitel. 

Det var sætningen »folk fortæller mig altid, at jeg ligner Megan Fox«, som fik mig til at overgive mig og trykke afspil på sæson 6 af ‘Love Is Blind’, som lige nu er aktuel på Netflix

For det er netop virale øjeblikke som dette, der gjorde programmet til et hit i første omgang under første corona-lockdown, og med ét var jeg tilbage i den reality-boble, som ‘Love is Blind’ var tilbage i 2020. 

Som sædvanlig er det ‘the pods’, som danner fundamentet for kærlighedseksperimentet. Mænd og kvinder bor separeret i to boliger (eksperimentet er stadig aldeles heteronormativt, men lad nu det ligge) og dater hinanden på kryds og tværs uden at måtte se hinanden, før et potentielt frieri har fundet sted.

Når to deltagere endelig har besluttet sig for, at de er meant to be, falder fyren (igen – lad os ikke dvæle ved det kønsnormative) på knæ, og de to må endelig mødes og se hinanden for første gang, inden de par, som er endt sammen, tager på en fælles bryllupsrejse, og parforholdet for alvor bliver sat på prøve. 

Clay og Ad i ‘Love is Blind’. (Foto: Netflix)

Alt er altså, som det plejer, men alligevel rummer programmet overraskelser i form af drama og meme-potentiale. Spørger du mig, så er opskriften på et succesfuldt datingprogram anno 2024 forholdsvis simpel: Du skal bruge en skurk, og du skal bruge en helt, og så skal der være en love triangle og et plot twist. Spice det eventuelt op med offscreen-drama på sociale medier.

Programmets skurk bliver lynhurtigt afkodet som den selverklærede underdog Matthew. I løbet af programmets andet afsnit erklærer Matthew over for sin udkårne kvinde AD, at han allerede er klar til at forlade eksperimentet og fri til hende. En kærlighedserklæring, der naturligvis gør AD blød i knæene, men som hurtigt viser sig at være et bluff, da en anden kvinde, Amber, kan berette om en identisk kærlighedserklæring fra Matthew. 

Da AD senere konfronterer Matthew med hans dobbeltspil, ender det med, at Matthew vælger at forlade programmet helt. Et valg, som man som seer (endnu) ikke har fået videre forklaring på, og som ærlig talt virker ret uforløsende for historien. Hvad Matthews kærlighedserklæring til Amber egentlig har indebåret, får vi heller ikke svar på, da vi i slutningen af afsnit seks endnu ikke har set optagelserne fra Matthew og Ambers dates, på trods af at vi for længst har forladt the pods

Matthew i ‘Love is Blind’. (Foto: Netflix)

Om det er et forsøg fra produktionens side på at tease for en potentiel afsløring under programmets reunion, eller om det blot er dårligt tilrettelagt, er svært at sige, men uanset hvad produktionens tanker måtte have været, er Matthew så hurtigt ude af programmet, at det virker fjollet at tilbageholde den slags for seeren. 

Programmets helt er uden tvivl Jessica, som med sin stærke baggrundshistorie, der indebærer en barndom med stofmisbrugende forældre, en teenage-graviditet og en rørende fortælling om at blive adopteret af sine plejeforældre, vinder seerens sympati.

Da Jessica bliver fanget i en love triangle (tjek!) mellem Chelsea og Jimmy, giver hun en brandtale, som vil gå hen i reality-historien. I talen proklamerer hun, at Jimmy vil få brug for sin epi-pen, når han ser hende og dermed indser, hvad han er gået glip af. 

Jimmy vælger Chelsea til fordel for Jessica, sandsynligvis fordi – ja, nu siger jeg det bare – at Chelsea har fortalt ham, at hun altså ligner Megan Fox. Vores plottwist får vi, da Chelsea og Jimmy første gang ser hinanden, og det for alvor går op for Jimmy, at selvom Chelsea er smuk og dejlig, så ligner hun altså ikke Megan Fox. 

Det er de 6 problemer, som programmets tidligere sæsoner har haft, som går igen i ‘Love is Blind’ sæson seks. Vi befinder os for lang tid i the pods, og en del af præmissen går tabt, når deltagerne alle opfylder konventionelle skønhedsidealer og samtidig gang på gang italesætter udseende over for deres dates. Som seer gør det mig kun overbevist om, at kærlighed i hvert fald ikke er blind, men godt reality tv kan det selvfølgelig stadig være. 

‘Love is Blind’. (Foto: Netflix)

Foruden tidligere nævnte sagsanlæg er produktionsselskabet Kinetic Content, som står bag ‘Love is Blind’, også blevet anklaget af tidligere deltagere for urimelige arbejdsforhold og programmets værtspar Nick og Vanessa Lachey er blevet kritiseret af fans for at favorisere deltagere og stille upassende spørgsmål under reunions.

Det er sager som disse – og den generelt svingende kvalitet i de seneste sæsoner – som i sidste ende får mig til at sidde tilbage med en stadig skepsis over for formatet i sin helhed. Jeg er i tvivl om, hvorvidt seriens sjette sæson er et udtryk for livreddende førstehjælp til et format, som i virkeligheden ikke kan formå at gøre vedvarende comeback.

Når det er sagt, er jeg dybt underholdt og tilfredsstillet på min reality-sult i den aktuelle sæson. Jeg glæder mig allerede til at binge de næste afsnit. 


Kort sagt:
‘Love is Blind’ gør comeback i sjette sæson af Netflix’ store kærlighedseksperiment, men om formatet overlever i fremtiden er uvist. 

Anmeldt på baggrund af de første seks afsnit af ‘Love Is Blind’ sæson 6. 

'Love Is Blind' sæson 6. Reality-serie. Spilletid: 12 episoder. Premiere: Kan ses på Netflix.  
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af