Paul Dano om superheltegenrens nedgang: »Det er lidt et velkomment øjeblik«

Paul Dano om superheltegenrens nedgang: »Det er lidt et velkomment øjeblik«
Paul Dano. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Man kan ikke komme uden om, at hele bølgen af superheltefilm er ved at tage en smule, hvis ikke meget af, og at den generelle biografgænger nok er ved at blive en anelse udmattet efter de seneste mange års lind strøm af franchise-produktioner, der blot er faldet i kvalitet.

Den amerikanske skuespiller og producer Paul Dano tilskriver sig i hvert fald dette, men måske er det egentlig for det bedste? Det fortæller han om i et interview med The Independent.

»Det er et interessant øjeblik, hvor alle er nødt til at tænke, ‘Okay – hvad nu?’ Forhåbentlig vil det enten få nogen til at puste nyt liv i tegneseriefilm, eller noget andet vil blomstre, som ikke er superhelte«, siger Dano og fortsætter:

»Jeg er sikker på, at der stadig vil være nogle gode i vente, men jeg synes, det er lidt et velkomment øjeblik«.

»Det er også en større ting. Så snart ordet ‘indhold’ blev en del af det, vi laver – hvilket betyder at lave film eller TV – betød det kvantitet over kvalitet, hvilket jeg tror, var et stort fejlskridt. Og det har jeg bestemt ikke brug for som seer eller kunstner«, tilføjer den 39-årige New Yorker.

Vi skal blot få år tilbage før Paul Dano selv optrådte i en superheltefilm, nemlig Matt Reeves’ ‘The Batman’ fra 2022 overfor Robert Pattinson som flagermusmanden. Her spillede han den sindsforvirrede skurk The Riddler.

Til trods for ikke at være synderligt interesseret i superheltegenren, ændrede Reeves’ manuskript Danos syn på den, fortæller han:

»Der er nok tegneseriefilm, hvor du bare ved, hvad du kommer til at få. Men når du læser manuskriptet til ‘The Batman’, vidste du, at det var en ægte film. Hver sætning… Det er bare Matt Reeves«.

Paul Dano er aktuel i Netflix-filmen ‘Spaceman’ med Adam Sandler, hvor han ifølge Soundvenues Ebbe Sidenius klart er højdepunket i et værk, der føles som ‘Interstellar’ på dagpenge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af