Ali Abbasi inviterer Donald Trump til at se ‘The Apprentice’: »Jeg tror, den vil overraske ham«

Ali Abbasi inviterer Donald Trump til at se ‘The Apprentice’: »Jeg tror, den vil overraske ham«
Ali Abbasi under filmfestivalen i Cannes. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

»Dette skrald er ren fiktion, som sensationaliserer løgne, der længe er blevet afkræftet«.

»Denne ‘film’ er ren ondsindet ærekrænkelse, bør ikke se dagens lys og fortjener ikke engang en plads i direkte-til-dvd-sektionen i en tilbudsspand i en snarligt lukket discountfilmbutik. Den hører hjemme i en containerbrand«.

Denne meget Trump’ske retorik kommer ikke overraskende fra præsidentkampagnens talspersoner i kølvandet på danskiranske Ali Abbasis ‘The Apprentice’, der mandag fik premiere på Cannes-festivalen. Man kan roligt sige, at filmen ikke er faldet i god jord hos Trump-lejren, der truer med et søgsmål mod Abbasi, selvom de slet ikke har set filmen.

Det var dog en instruktør i storform, der sammen med holdet bag satte sig til rette ved det officielle pressemøde på den franske festival, hvor han blandt andet kommenterede truslerne om søgsmål og inviterede præsidentkandidaten til at se filmen sammen med ham.

»Hvis jeg var Trump, ville jeg sidde og tænke: ‘Denne skøre iranske fyr og hans liberale hold i Cannes har lavet den her konspiratoriske film’, men jeg tror ikke nødvendigvis, det er en film, han ikke ville kunne lide. Jeg tror, den vil overraske ham. Jeg tilbyder gerne at møde ham, se en screening og så tale sammen om filmen bagefter«, sagde Abbasi.

Filmholdet understregede flere gange, at de opfordrede Trumps repræsentanter til at se filmen og måske opdage, at ‘The Apprentice’ bibringer med et nuanceret portræt af filmens hovedpersoner. Det forklarede Abbasi med hentydningen til et berygtet danskpræget pressemøde på selvsamme festival i 2011.

»Der var et pressemøde med min landsmand, Lars von Trier, for nogle år siden. På en eller anden måde får han endt med at sige, at han forstår Adolf Hitler, og det blev værre og værre, og ingen kunne redde ham. Men der er et element af sandhed i den forstand, at de alle er mennesker. Selv det mest afskyelige monster var god mod et andet menneske på et tidspunkt. Hvis der er en ideologi bag filmen, er det den humanistiske ideologi«.

Hvad angår filmens premiere, havde Abbasi tiltænkt en særlig begivenhed, der vil give et boost til filmens hype.

»Vi har en promotion-begivenhed, der hedder det amerikanske præsidentvalg. Det skal nok hjælpe filmen«, sagde instruktøren med et glimt i øjet.

Du kan se pressemødet i sin helhed nedenfor:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af