Alle vil forføres af Nicholas Galitzine – selv drømmer han om at være mere end en sexet prins

Nicholas Galitzine er aktuel som boyband-fantasi i ’The Idea of You’. Men indtil videre er det ikke nødvendigvis hans skuespilevner, der har gjort ham kendt. Vi tegner portræt af den 29-årige skuespiller.
Alle vil forføres af Nicholas Galitzine – selv drømmer han om at være mere end en sexet prins
Nicholas Galitzine i 'Mary & George'. (Foto: SkyShowtime)

PORTRÆT. Hvad er det, Nicholas Galitzine kan? 

På nogle punkter er det nemt nok at svare på. Med sine roller i streamingbaskere som ‘Red, White and Royal Blue’ og senest ‘The Idea of You’ har skuespilleren vakt nogle populære og fandyrkede forelskelser til live, som har gjort mange besatte af ham. 

Hvorvidt den 29-årige stjerne fra London er noget stort skuespiltalent, er der mere delte meninger om.

Et klip, hvor han synger ‘Find Me Somebody to Love’ som Prince Robert i musicalversionen af ‘Cinderella’ fra 2021, vil efterlade de fleste i tvivl. Soundvenues anmelder fandt også hans karakter i ‘The Idea of You’ aldeles tåkrummende

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Når man ser hans cv, er der noget umiskendeligt Zac Efron’sk over hans teenagede og næsten campede appel. 

Men selvom Galitzines film ofte også er lige så populære, som de er latterliggjorte, lader han til at flyde ovenpå. 

Og i den seneste tid er han sågar begyndt at blive nævnt i samme åndedrag som navne som Timothée Chalamet, Paul Mescal, Jacob Elordi og Josh O’Connor, der vinder frem med at twiste det klassiske mandeideal og opnå stor popularitet som heteroskuespillere i knap så hetero roller. Galitzine fik også et gedigent fashion-blåstempel som gæst til årets prestigefyldte Met Gala.

Der kan dog godt gå inflation i sammenligningerne med andre af de såkaldte internet boyfriends. Og i Galitzines tilfælde mangler han en ret så afgørende komponent for at nå op i de førnævnte navnes liga.

Skuespillet overgik sporten 

Ifølge talkshow-vært Jimmy Kimmel lyder Nicholas Galitzines efternavn som »en robot i biblen«.

I virkeligheden stammer det fra den 29-årige skuespillers russiske aner, som på grund af Galitzines hang til adelige roller (to fuldblodsprinser og kongelig elsker på tre år) har gjort hans fanskare i tvivl, om han faktisk har blåt blod i årene. Navnet er da også afledt af den fyrstelige russiske Golitsyn-slægt, der flygtede fra Rusland under revolutionen. 

Der er bestemt også en vis preppyness over Galitzines opvækst i det sydlige London. Her troede han indtil de sene teenageår, at han skulle være professionel rugbyspiller, indtil han blev skadet. Da han efterfølgende søgte mod skuespillet, var han solgt: »Det overgik nogen følelse, jeg havde, da jeg var sportsmand«, fortalte Galitizine GQ.

Nicholas Galitzine til Met Gala i 2024. (Foto: Taylor Hill/Getty Images)

Tre år efter sin teaterdebut landede han sin første film. Rockkomedien ’The Beat Beneath My Feet’, hvor han havde en hovedrolle over for ’Beverly Hills’-stjernen Luke Perry. Den er mestendels forglemmelig med undtagelse af, at et par anmeldere allerede her fokuserede på Galitzines udseende, som de kaldte for pænt til at ligne en nørdet outsider.

Og 10 år senere er skuespillerens udseende stadig en stor fascinationskraft, der snildt risikerer at overskygge hans egentlige evner. 

For pæn til at blive taget alvorligt? 

Fokuset på Nicholas Galitzines fysiske skønhed er svært at komme udenom i hans hidtidige karriere, selvom han lader til at leve efter One Direction-devisen »you don’t know you’re beautiful«. 

»Det er så sjovt, for jeg har aldrig følt mig pæn i mit liv«, har han fortalt The New York Times

Næsten samtlige af Galitzines roller er ellers dybt forankret i klassiske drømmefyre, som alligevel altid er lidt mere 2024-agtige, når han spiller dem.

I ’The Idea of You’ er han en forgudet boyband-sanger (qua førnævnte 1D-reference), der forfører Anne Hathaways 40-årige gallerist-milf. Her er det mere atypiske, at deres romantiske drivkraft er bundet op på en grænseløs hengivenhed fra hans side nærmere end et ‘The Graduate’-scenarie. 

‘The Idea of You’. (Foto: Prime Video)

På grund af Galitzines store popularitet i teenfilm er det oplagt at sammenligne ham med en skuespiller som Jacob Elordi (det har han også selv gjort). Men ulig ‘Euphoria’-stjernen, der har taget kraftig afstand til sin gennembrudsrolle i ‘The Kissing Booth’, er Galitzine mere empatisk og pragmatisk, når han taler om sine kunstneriske ambitioner i kontrast til de projekter, han har lavet. 

»Fangede du ikke det skjulte mørke, jeg gennemsyrede Prince Robert med? Hvor mærkeligt«, jokede han for nyligt i samme interview med The New York Times, da snakken faldt på hans rolle i ‘Cinderella’. En film, som ikke fik mange anmeldere overbevist om andet, end at han er »overjordisk pæn«, som The Guardians Peter Bradshaw skrev.

Et stykke omvandrende fanfiction

»At skabe kemi og charme på lærredet – ofte uden nødvendigvis at have det mest livlige manuskript at arbejde med – er en evne i sig selv«, har Galitzine desuden også fortalt GQ

Og det ville da også være at skyde sig selv i foden, hvis han ikke anerkendte, hvor stor en rolle fankultur har spillet for hans succes. 

‘The Idea of You’ er baseret på den Harry Styles-fanfiction-inspirerede roman af samme navn, og det samme gælder faktisk også for Galitzines store gennembrud ’Red, White & Royal Blue’. En romance mellem to unge mænd, der er henholdsvis Prins af England og søn af USA’s præsident, og hvis YA-bogforlæg skulle være inspireret af ’The Social Network’-duoen Andrew Garfield og Jesse Eisenberg.

Ikke mindst vakte filmen opsigt på grund en central sexscene, der var mere eksplicit, end man normalt ser i romcoms fra den mainstreamskuffe.  

‘Red, White and Royal Blue’ (Foto: Prime Video)

Og selvom det bestemt ikke er usædvanligt at se godt ud i Hollywood, er Galitzine »rædselsslagen« for, at hans udseende bliver hans definerende træk som skuespiller. Især fordi onlinedyrkelsen af mandlige stjerner kan være intens og seksualiserende.  

»Jeg kommer ikke til at bede dig om at have ondt af mig her, men det er svært at være del af en samtale, der føles meget, som om jeg er et stykke kød på et slagtermarked«, har Galitzine fortalt i samme GQ-interview. Noget han i øvrigt har kendt til allerede inden sit skuespilgennembrud, hvor han arbejdede som professionelt hunk i tøjkæden Abercrombie and Fitch. 

Sex med 14 forskellige 

Galitzine har brugt de sidste par år på at gå til nogle knap så seriøse roller med stort engagement og selvskrevne regibemærkninger.

Hos Vogue forsøgte han for nogle år siden at give sin ‘Cinderella’-prins lidt af en politisk brod: »Min karakter er et rigtigt menneske fanget i samfundets forventninger og sin fars traumer – en udbredt situation blandt mænd og den mentale helbredsepidemi«. 

Nogle af Nicholas Galitzines bedste præstationer er dog dem, hvor udseende og humor går op i en højere enhed på mere frivillig vis. 

I det oversete og lidt sorthumoristiske periodedrama ’Mary & George’ spiller han den historiske figur George Villiers, der kneppede sig til tops via kongens gemakker i 1600-tallet på sin mor Marys foranledning.

»Hvis jeg var en mand og så ud som dig, ville jeg regere den her fucking planet«, får sønnen at vide i allerførste afsnit. I serien har Galitzines karakter sex med intet mindre end 14 forskellige karakterer (GQ har talt dem).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I queerkomedien ’Bottoms’ spiller han skolens forgudede, men torskedumme quarterback, der knepper alt med en puls, »ikke taler med piger i overalls« (Ayo Edebiris karakter) og får hele skolen til at bandlyse ananas, fordi han er allergisk over for det. 

Færdig som førsteelsker

Det er derfor også interessant, at Nicholas Galitzines fremtid efter ‘The Idea of You’ står hen i det uvisse. 

Lige nu er skuespilleren ikke officielt annonceret til kommende projekter, men har fortalt, at han søger væk fra de romantiske hovedroller. Ifølge Indiewire drømmer han om at prøve action, hvilket så muligvis er et andet stereotypt rum, han kan forsøge at tackle med samme passion for skrøbelig maskulinitet. 

Derudover håber Galitzine at gå stjerner som Robert Pattinson i bedene, som har haft held med at rykke fra teenorienterede titler til mere seriøse roller. Og få en chance for at prøve kræfter med noget mere kunstnerisk.

»Jeg ved, hvem jeg er. Jeg ved, hvad jeg kan. Jeg kender den grad af kunst, jeg håber at emulere. Det er sværere at have styring over sin karriere, når man lige er startet, og man i den grad bliver nødt til at spille ind i, hvordan folk ser én«. 

Med den dedikation, empati og pragmatisme han har udvist for sine poppede prinser indtil videre, under man ham muligheden.

‘Cinderella’, ‘Red, White & Royal Blue’, ‘Bottoms’ og ‘The Idea of You’ kan ses på Prime Video. ‘Mary & George’ kan ses på SkyShowtime,

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af