Daniel Radcliffe skylder ikke J.K. Rowling sin støtte

Daniel Radcliffe skylder ikke J.K. Rowling sin støtte
Daniel Radcliffe. (Foto: Anthony Harvey/Getty Images)

I flere år har Harry Potter-forfatter J.K. Rowlings navn været uløseligt forbundet med hendes holdninger til transpersoner.

Det har fået nogle af filmatiseringens store stjerner som Daniel Radcliffe og Emma Watson til at tage afstand til hende offentligt. Hvilket Rowling stadig bruger imod dem at dømme efter hendes nylige tweets.

I et nyt interview med The Atlantic uddyber Daniel Radcliffe sit forhold til forfatteren, som han ikke har haft kontakt med siden 2020, hvor Rowlings omdiskuterede Twitter-udtalelser tog fart.

Her anerkender han, at han aldrig havde haft en karriere uden hende, men at han ikke skylder hende sin støtte.

»Intet i mit liv ville nok være sket, på den måde det er, uden den person«, fortæller Radcliffe (via Indiewire). »Det betyder ikke, at du skylder de ting, du tror oprigtigt på til en anden i hele dit liv«, lyder det dog også.

Tilbage i 2020 delte Radcliffe et brev for LGBTQ+-støtteorganisationen The Trevor Project, hvor han blandt andet skrev, »transkvinder er kvinder«, og han har forklaret, at han især kærer sig om de queer- og transbørn- og unge, som har haft et stærkt forhold til Harry Potter.

I dag udtaler Daniel Radcliffe også, at han har svært ved at forbinde Rowlings udtalelser med det værk, hun har skabt med Harry Potter-bøgerne.

»Det gør mig i sidste ende rigtig trist, for jeg ser på det menneske, jeg mødte, de gange vi har mødtes, og de bøger hun skrev, og den verden hun skabte, og alt det er for mig så grundlæggende empatisk«, lyder det.

Trods konflikter er J.K. Rowling stadig involveret i den kommende serieversion af Harry Potter for HBO Max.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af