Tre weekend-anbefalinger: DR’s bizarre hestedokumentar har et uovertruffent karaktergalleri

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: DR’s bizarre hestedokumentar har et uovertruffent karaktergalleri
'Mellem hestelort og milliarder'. (Foto: Annelie Saks Justesen/ DR)

1. Streaming: Giv hestedressur en chance!

Jeg havde aldrig før set en hest levere en sædprøve – eller troet jeg skulle komme til det – da jeg tændte for dokumentaren ’Mellem hestelort og milliarder’.

Og det sært fascinerende møde mellem hingst og gigantisk fleshlight er blot et af mange scenarier, man har den bizarre fornøjelse af i DR-serien om den excentriske og skandaleplagede verden, der er dansk hestedressur.

Fortællingen scorer højt på sæbeoperaskalaen med et uovertruffent karaktergalleri. Vi har en sletspillende rigmand i modvind (dansk dressurs konge og pusher af førnævnte hestesæd Andreas Helgstand), dressur- og influencerdronning Cathrine Laudrup-Dufour og konen Rasmine. Der er ovenikøbet den udstødte prinsesse Nathalie af Sayn Wittgenstein-Berleburg, der blev fyret som træner for dressurlandsholdet under mystiske omstændigheder.

Og selvom det er let nok bare at slubre dramaet, er man desuden i trygge hænder hos journalist Caroline Lotz og en række fantastisk ivrige ekspertkommentatorer.

’Mellem hestelort og milliarder’ kan ses på DRTV.

‘Furiosa: A Mad Max Saga’. (Foto: Warner)

2. Biograf: Den højeste actionstandard

’Furiosa: A Mad Max Story’ er en af de film, der skal ses i en biograf eller slet ikke. George Millers vanvittige og visionære action fortjener nemlig det største i både billede og lyd, så man kan måbe over den uforlignelige detaljegrad i alt fra makeup til setdesign.

’Fury Road’ var i sagens natur mere revolutionerende, men ’Furiosa’ bider den i haserne med en hårdtpumpet fortælling, hvor Anya Taylor-Joy inkarnerer den unge udgave af Charlize Therons skaldede furie fra den første film. 

I denne origin story forstår vi, hvad Furiosa er gået igennem, før hun møder Max, og det er ikke så lidt. Først og fremmest en årelang kamp for hævn over bandelederen Dr. Dementus, uimodståeligt overspillet af Chris Hemsworth i en rolle, der både tager pis på Thor-figuren og betræder nye veje for den australske hunk.

’Furiosa’ får actionaspiranter som ’John Wick’ og ‘The Fall Guy’ til at blegne, og det er sådan set meget godt gået af en instruktør på nette 79 år.

’Furiosa: A Mad Max Saga’ kan ses i biograferne.

Familien i ‘Fuld af kærlighed’. (Foto: Andreas Bastiansen/Nimbus Film)

3. Biograf: En frygtelig familiehemmelighed

I Christina Rosendahls nye film ‘Fuld af kærlighed’s færd mod biografen, er der ikke blevet lagt skjul på, at den også vil fortælle os noget (for at bruge et udskældt anmelderudtryk) vigtigt om alkoholisme.  

Den handler nemlig om en familie, der trods hjemmelavede jazzmiddage med champagne i glassene er plaget af farens alkoholmisbrug. Og i stedet for at gå ad den kendte vej mod afgrunden med misbrugeren er fokus her på de pårørende.  

‘Fuld af kærlighed’ skal dog ikke kun ses for sine pamflet-færdigheder, men også for sin kvalitet som rørende familiedrama, hvor især det nye navn Viilbjørk Malling Agger imponerer som den 20-årige datter Sofia, der prøver at holde sammen på det hele, da det ikke længere kan blive ved med at gå.

Soundvenues anmelder Luna Ehlers kalder den en »smuk og hård film« og giver fem stjerner.

»Har man haft en misbruger tæt på barndommen eller livet, vil man netop kunne genkende dette modsatrettede virkelighedsbillede og dets mangeartede fuldskab«.

’Fuld af kærlighed’ kan ses i biografen.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af