Tre weekend-anbefalinger: I DR-datingprogram er det et red flag at være fra Frederiksberg

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: I DR-datingprogram er det et red flag at være fra Frederiksberg
'Vild kærlighed' sæson tre. (Foto: DR)

1. Streaming: De røde flag sejler op ad åen

DR har med ‘Vild kærlighed’ skabt et ‘Gift ved første blik’-hit, hvor det bare er unge, der skal gennemleve akavede øjeblikke på tømmerflåder og i myggeinficerede glamping-lejre. 

Allerede sidste år stod det klart, at det ellers på overfladen wholesome naturkoncept var i sin villain era med en sand Tinder-skurk i castet og matchingarbejde, der ikke så meget var Kirsten Giftekniv, som det var Kirsten ’lad os kaste med knive og se, om noget måske rammer’.  

To afsnit inde i den aktuelle tredje sæson kan man da heller ikke undlade at tænke, at de ansigtsløse “eksperter”, som har matchet deltagerne på baggrund af “personlighedstests”, har gjort det forkert med vilje. Og det er jo perfekt ondsindet underholdning.

Ikke mindst fordi den 25-årige Vitus, der svarer »kun 19 år«, da han bliver spurgt, hvor længe han har gået til spejder, blivet matchet med rekrutteringsassistenten Mie, der i hans optik er et omvandrende red flag, alene fordi hun er fra Frederiksberg. En badboy, der kan binde knob, er en dødbringende cocktail.

Men mon ikke, der hurtigt går ‘En skærsommetnats drøm’ i den, når der skal hamres bajere fra etikettefri brune flasker inde på landjorden mellem sejladsen? Man aner i hvert fald allerede adskillige partnerbytterier langs åen. 

’Vild kærlighed’ kan ses på DRTV.

‘Love Lies Bleeding’. (Foto: Scanbox)

2. Biografen: Blod, sved og Kristen Stewart

Lad mig spille med åbne kort og sige, at betegnelsen body horror ikke normalt får mig til at valfarte til biografen. 

‘Love Lies Bleeding’ er dog en undtagelse med sit særlige greb om genren. Instruktør Rose Glass har fundet en ret uimodståelig kombination af kropslige udskejelser, humor, vold, gore og forelskelse, som man mærker lige så intenst som alt det klamme. 

Kristen Stewart er en lille smule tilbage i sin fænomenale ‘Twilight’-akavethed som træningscenterbestyreren Lou, der falder hovedkulds for den smukke bodybuilder Jackie. 

Hvis man synes ‘Drive’ manglede kvindekraft, men også at ‘Titane’ var lige en tand for ulækker, kan man gå glad i biografen. 

’Love Lies Bleeding’ kan ses i biografen.

‘Hacks’ sæson tre. (Foto: HBO Max)

3. Streaming: Overset komedieperle

Verden ville på mange måder være et bedre sted, hvis alle standup-komikere blev tildelt en ung progressiv protegé, når de nåede det niveau af alder og rigdom, der får den humoristiske omstillingsparathed til at stagnere. 

I den forbryderisk oversete ‘Hacks’ får den Joan Rivers-inspirerede legende Deborah Vance den yngre kejtede millennial Ava på slæb, da telefonen så småt er stoppet med at ringe.

Serien er nu aktuel med sin tredje sæson, der er kommet aldeles lovende fra start efter anden sæsons kaos-cliffhanger. Og hvis man ikke har set de to forrige, har man kun mere godt i vente. 

’Hacks’ kan ses på HBO Max.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af