Tre weekend-anbefalinger: Det er sjovere, end man skulle tro, at se nogen æde sit eget opkast

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Det er sjovere, end man skulle tro, at se nogen æde sit eget opkast
'Club Zero'. (Foto: Camera Film)

1. Biograf: Diabolsk bulimisatire

Da ’Club Zero’ fik verdenspremiere ved sidste års Cannes-festival, vakte den især opsigt for én enkelt scene så ulækker, at den bejler til en plads på listen over nyere tids klammeste filmøjeblikke.

Nu er den uhyggelige kostskolekomedie endelig kommet til Danmark. Her starter ernæringslærereren Miss Novak (spillet af Mia Wasikowska) en bulimikult med sine elever, hvilket deres forældre forståeligt nok synes er noget pjat. Og ifølge Soundvenues anmelder er det sjovere, end man skulle tro, at se nogen æde sit eget opkast.

»Provokatøren Jessica Hausner bruger spiseforstyrrelsens grimme ansigt til at italesætte overklassens komplekse forhold til mad og magt«, skriver Soundvenues David Madsen i sin femstjernede anmeldelse.

Sidse Babett Knudsen er desuden på hjemmebane som glat skoleleder, der får sine penge for at gøre det så let som muligt for de betalende mødre og fædre at ignorere deres børn fuldstændig.

‘Club Zero’ kan ses i biografen.

‘A Quiet Place: Day One’. (Foto: Paramount Pictures)

2. Biograf: Lupita Nyong’o forbedrer stilhedsblockbuster

I to installationer af gyserfænomenet ’A Quiet Place’ har vi fulgt Abbott-familiens flugt fra støjsensitive uhyrer i en dystopisk verden.

Denne gang forsøger man dog at sparke nyt liv i franchisen med et spinoff, der skruer tiden tilbage til stilhedsinvasionens day one. I ‘A Quiet Place: Day One’ spiller Lupita Nyong’o en kvinde, der i mødet med undergangen vælger en alternativ flugt. Sammen med ’Stranger Things’-stjerne Joseph Quinn og en kat.

»Hvis dine dage allerede er så godt som talte, når verden begynder at gå under, hvordan vil du så bruge dine sidste timer? Det lyder måske som en Nik & Jay-sang, men jeg kan heldigvis garantere, at Lupita Nyong’os kraftpræstation som den hospiceindlagte Samira tager tankegangen et betydeligt spadestik dybere«, skriver Soundvenues anmelder Alexander Grevy og giver fire stjerner.

‘A Quiet Place: Day One’ kan ses i biografen.

‘Queenie’. (Foto: Disney+)

3. Streaming: Bestseller-serie om en kæmpende London-twentysomething

Tv-serien ’Queenie’ er baseret på romanen af samme navn, der i sin tid blev promoveret som en »sort Bridget Jones«.

Hvad den slags paralleller egentlig kan bruges til i dag, er sin egen diskussion. Ikke desto mindre er den kritikerroste britiske komedieserie fornøjeligt selskab i egen ret med den forholdsvis ukendte Dionne Brown som et karismatisk scoop i hovedrollen.

’Queenie’ er opkaldt efter kvinden i front – en god gammeldags tv-serie-twentysomething, der prøver at slå til som kæreste, sexpartner og person, mens hun samtidig navigerer ikke helt professionelt nok gennem Londons mediebranche.

’Queenie’ kan ses på Disney+.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af