Lars von Trier er på vej med første film siden 2018 – har fået en (arbejds)titel

Lars von Trier er på vej med første film siden 2018 – har fået en (arbejds)titel
Lars von Trier under Cannes-festivalen i 2018. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Både filmen ‘The House That Jack Built’ og serien ‘Riget: Exodus’ blev i høj grad taget imod af omverdenen som Lars von Triers svanesang, da begge meget direkte bandt sløjfer på mesterinstruktørens karriere.

Men trods den Parkinson-sygdom, som han afslørede over for omverdenen i 2022, er han ikke færdig med at lave film.

Rygterne om, at Trier arbejdede på en ny film, har floreret siden foråret, og nu er det sikkert og vist. På Det Danske Filminstituts oversigt over tildelinger af filmstøtte fremgår det nemlig nu, at Lars von Trier har fået 1,3 millioner kroner i udviklingsstøtte til en film under titlen ‘After’.

Trier bekendtgjorde selv i en nu slettet Instagram-video i 2023, hvor han søgte efter en muse/kæreste, at »jeg er 67 år gammel, jeg har Parkinsons, OCD og en i øjeblikket kontrolleret alkoholisme. Kort sagt: Jeg burde med lidt held have et par hæderlige film i mig endnu«.

Og Triers hofskuespiller Stellan Skarsgård udtalte i juli til det italienske medie Taxi Drivers, at instruktøren arbejder på en ny film fra sit hjem.

Hvad ‘After’ (som kan være en arbejdstitel) handler om, og hvem der er tilknyttet projektet, vides endnu ikke.

Men 68-årige Trier har i de seneste mange år arbejdet med et fast hold bag kameraet, blandt andet bestående af producer Louise Vesth, fotograf Manuel Claro, klipperne Molly Malene Stensgaard og Jacob Schulsinger, produktionsdesigner Simone Grau Roney og kostumedesigner Manon Rasmussen – blandt andre. Det vil undre, hvis ikke de fleste også er om bord denne gang.

Lars von Triers seneste film, ‘The House That Jack Built’, fik verdenspremiere i 2018.

Soundvenue har rakt ud til Zentropa, der dog ikke har kommentarer om det kommende projekt.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af