Stjernerne kan ikke leve uden Twitter: Chelsea Peretti lancerer ironisk ’Save Twitter’-kampagne

Stjernerne kan ikke leve uden Twitter: Chelsea Peretti lancerer ironisk ’Save Twitter’-kampagne

Twitter har haft et hårdt halvår. Først fyrede de 300 medarbejdere, så mistede de fire topchefer for knap en måned siden, og der har været en række ramaskrig hver gang Twitter varsler designændringer (som da de skiftede fra stjerner til hjerter).

Det sociale medies aktiekurs er nu rekordlav og investorer er skræmte. Der har været spekulationer omkring hvad Twitters modgang kunne resultere i, og hvordan medielandskabet ville se ud uden den lille blå fugl. Nu vender komiker og skuespiller Chelsea Peretti problemet om i en satirisk video, der viser hvad Twitter betyder for de mange kendte der bruger mediet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er smurt tykt på i den falske public service announcement, der bønfalder de rige om ‘så lidt som’ 100 millioner dollars. Gæstekendisser inkluderer Stephanie Beatriz og Terry Crews fra Perettis serie ‘Brooklyn Nine Nine’, mens blandt andre Conan-sidekick Andy Richter og Timothy Simons fra ‘Veep’ fortæller hvordan en verificeret Twitter-konto giver dem både reklameplatform og et (falsk) socialt netværk til endnu mere kendte mennesker.

Som god satire ofte gør, formår Perettis ‘Save Twitter’ PSA at pege fingre og grine af Twitters medgang, men samtidig udstille en virkelig bekymring: hvad ville der egentlig ske, hvis Twitter gik nedenom og hjem? Og nej, det er ikke et problem fordi »celebrities need Twitter«, men fordi Twitter – på trods den vedvarende storm – har skabt et unikt socialt nyhedsforum.

Uden Twitter, hvor ville Kanye West tigge? Uden Twitter, hvor ville man kunne få livespoilers af sine yndlingsserier? Uden Twitter, hvordan ville man kunne gøre nar af Tim Cooks slørede Super Bowl-billede, med tilføjelsen af det hyperironiske #ShotOniPhone?

Twitter er et åbent forum for alle fra Barack Obama til Florida Man. Indtil for nylig var sågar Gud på Twitter (på en måde). Jeg er i hvert fald ikke klar til at opgive en medieplatform der har faciliteret #TrumpYourCat, skabt panik gennem #nowthatcherisdead og vakt uro og forvirring gennem #susanalbumparty.

Læs også: Syv øjeblikke fra de sociale medier, der indkapsler The Grammys perfekt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af