En oversize sweater er din ven i vinterkulden – ti stærke eksempler

Om du bærer den som et mode-statement eller nærmest som et hyggetæppe, så er en stor sweater perfekt til vintermånederne – og den kan næsten ikke blive for stor.

Heliot Emil

Brødrene Victor og Julius Juul er et af de nye danske mærker, der har taget tidens oversize silhuetter til sig, hvilket ses flere steder i Heliot Emils AW17-kollektion. Denne logosweater er et af eksemplerne med sine ekstra lange ærmer, samtidig er den stylet ned i bukserne, som vi ser meget for tiden, hvilket er med til at få ærmerne til at synes endnu længere. Strikken sælges kun som one-size.

1.600 kroner hos Heliot Emil


Baum und Pferdgarten

Den danske mærkes version af oversize strik tager udgangspunkt i amerikanske college-traditioner og sender også tydelige nik mod oversize-kongen Raf Simons. Som mange andre overdimensionerede overdele og jakker kan Baum und Pferdgartens let bæres uden underdel.

1.699 kroner hos Baum und Pferdgarten


Won Hundred

Her giver Won Hundred den løse, oversize sweater ekstra karakter med mønstret, der blander geometriske striber med tigerstriber, der trækker looket lidt væk fra streetwear og over i den mere ‘normale’ modeverden.

1.300 kroner hos Won Hundred


Fenty x Puma

Rihanna og Pumas bud på en oversize strik trækker på mange af de samme veksler som Baum und Pferdgarten. Ligesom resten af Fenty-kollektionen er skolen nemlig omdrejningspunktet, og Fenty College-logoet er i fokus her. Rihanna har selv været fanebære for oversize-looket det seneste års tid.

1.900 kroner hos Stoy


Acne Studios

Svenskerne har altid lidt deres eget take på tidens tendenser. Her er mohair-uldsweateren egentlig ret smal og almindelig i designet, men ærmerne er lidt ekstra længde, og så eksploderer kraven i oversize luksus og vinterhygge.

2.395 kroner hos Acne Studios


Raf Simons

Som tidligere skrevet ville det næsten være tarveligt at lave en guide om oversize design uden at nævne Raf Simons. Den belgiske designer, der nu også styrer designoutputtet hos Calvin Klein, anses af mange som ophavsmanden til mange af de looks og silhuetter, som fylder meget i tidens streetwear. Hans eget bud på en oversize sweater er stumpet og bruger I Love New York-logoet fra de velkendte turist-t-shirts ligesom andre dele af hans AW17-kollektion.

5.200 kroner hos Voo Berlin


Hope

Ligesom brandets landsmænd fra Acne Studios har Hope brugt den langhårede mohairuld, som er med til at give sweateren et ekstra hyggeligt udtryk, som kun forstærkes af designets generelle løse og oversize silhuet. Man får lyst til bare at bo i den trøje hele vinteren.

3.275 kroner hos Goodhood


Ader Error

Det sydkoreanske brand elsker også oversize – og farver og humor. Alt det samles i ét udtryk her, hvor inspirationen også synes at være det amerikanske college-look, selv om det selvfølgelig mikses og twistes. Den overdimensionerede rullekrave er prikken over i’et. Trøjen, der blander uld og akryl, fås kun som one-size.

1.140 kroner hos Ader Error


Weekday

Som altid løber highstreet-kæderne selvfølgelig lige så hurtigt som tendenserne, og de fleste større mærker har adskillige oversize sweatre. Denne fra Weekday er helt enkel med de klassiske overdimensionerede elementer – bredere kantbånd, droppede skuldre, løs silhuet og ekstra længde.

625 kroner hos Weekday


Monki

Monki tager de samme parametre i brug, men her giver striberne et ekstra modebevist lag – ligesom stylingen med fronten proppet ned i bukserne, selvfølgelig.

300 kroner hos Monki

Læs også: Sneakers til kulden: Ti stærke støvler

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af