Kim Jones gav nyt liv til Dior Homme – Prins Nikolai åbnede showet i Paris

Vi samler op på højdepunkterne fra Garde Républicaine, hvor Kim Jones i går viste sin første kollektion som kreativ styrmand for Diors herrelinje.
Kim Jones gav nyt liv til Dior Homme – Prins Nikolai åbnede showet i Paris
Prins Nikolai åbnede Dior Homme-showet i Paris (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Optakten

Virgil Abloh viste i torsdags sæsonens mest hypede modeshow, da han sendte sin debutkollektion for Louis Vuitton ud på den regnbuefarvede catwalk i Palais Royal. Men hypen og forventningerne til Kim Jones’ debutkollektion for Dior Homme har været tæt på lige så store, siden det i marts blev annonceret, at han ville overtage den kreative styring af modehuset efter en årrække hos netop Louis Vuitton.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af Dior Official (@dior) den

Forud for sin debutkollektion havde Dior og Kim Jones dog holdt kortene tæt på kroppen. Kun enkelte teasere blev lagt på sociale medier – blandt andet en kort video, der indikerede en blødere æstetisk retning for modehusets herrelinje, samt kunstneren KAWS’ redesign af modehusets bi-motiv, som ifølge Kim Jones skulle markere en ny æra i Dior Homme-regi.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af mrkimjones (@mrkimjones) den

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af mrkimjones (@mrkimjones) den

Samtidig delte Kim Jones forud for showet billeder på sin egen Instagram af blandt andre A$AP Rocky, Kate Moss, Victoria Beckham og Skepta med en af KAWS figurer iklædt tøj fra Baby Dior.


Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af brucepask (@brucepask) den

Catwalken og musikken

Det var et fængende setup, der mødte gæsterne ved ankomsten til Garde Républicane i Paris, hvor showet blev afholdt. Centreret på catwalken stod den førnævnte KAWS-figur i en forstørret version, som kunstneren havde formet af 70.000 sorte, hvide og lyserøde roser.  Figuren skabte en rød tråd til Jones’ Instagram-teasere, men fungerede samtidig som et flot bagtæppe og symbol for den nye og blødere æstetiske retning, som han præsenterede på catwalken.

Også på den musikalske front havde Jones et es gemt i ærmet. Det er næsten blevet kotume for ham. Under Louis Vuittons SS18-show blev Drakes ‘Signs’ spillet for første gang, og denne gang havde han allieret sig med Diplo, som skabte soundtracket til kollektionen.


Robert Pattinson, Kim Jones og ASAP Rocky (Foto: Jacopo Raule/Getty Images)

Front row

Følger man Kim Jones på Instagram, er man ikke i tvivl om, at hans liste af venner tæller en lang række prominente navne fra både film-, mode- og sportsverdenen, som han dels samarbejder med og som dels støtter ham. Det blev for eksempel slået fast, da Kate Moss og Naomi Campbell i vinters var inviteret med på catwalken for at markere afslutningen på hans succesfulde tid som Louis Vuitton-designer.

Victoria Beckham, Kate Moss, Lenny Kravitz og Naomi Campbell (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Og første række var under gårsdagens show også domineret af kendte ansigter. Fra modellerne Kate Moss, Naomi Campbell, Bella Hadid og Winnie Harlow til kunstnere som Lenny Kravtiz, A$AP Rocky, Kid Cudi, Skepta, Takashi Murakami samt skuespilleren Robert Pattinson, der har lagt ansigt til Diors parfume-kampagner af flere omgange.

Virgil Abloh (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Også designerkollegaerne Virgil Abloh, Matthew Williams, den forhenværende Dior Homme-designer Kris Van Assche, Victoria Beckham og endda Karl Lagerfeld sad klar til at overvære den første Dior Homme-kollektion fra Kim Jones.


Prins Nikolais andet look under showet (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Prins Nikolai var tilbage på catwalken

Mens Virgil Abloh sendte kunstnere og venner som Dev Hynes, Theophilus London og Kid Cudi på catwalken som et vigtigt statement i sin LV-debut, lod Kim Jones sine venner blive siddende på første række denne gang. I stedet sørgede han for, at Dior Homme-showet havde et royalt dansk islæt over sig. Prins Nikolai, der under vinterens modeuge debuterede på catwalken hos Burberry, blev nemlig den første model til at entrere catwalken under showet. Han var iklædt en dobbeltradet blazer i et splitdesign, lyse løstsiddende jakkesætsbukser og en glitrende Christian Dior ørering. Ved hans anden indgang var han cool i sort jakkesæt, sneakers og solbriller.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af mrkimjones (@mrkimjones) den

Efter showet afslørede Jones på Instagram, at det danske royale islæt på catwalken også havde en mere personlig betydning for ham. Jones, som faktisk er halvt dansker, skrev på et billede af Prins Nikolai foran den store KAWS figur: »Look 1 for Dior. Prins Nikolai af Danmark. En for min mor, som var halvt dansker. RIP«.


(Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Kollektionen

»Det er på tide at gøre noget helt nyt. Jeg vil overraske folk med det, jeg gør«, fortalte Kim Jones til New York Times før showet.

Virgil Abloh formåede ikke at blæse os helt bagover med selve tøjet i sin debutkollektion for Louis Vuitton tidligere på ugen. Det formåede Kim Jones til gengæld med sin debutkollektion for Dior Homme. Fra første til sidste indgang cementerede Jones sit budskab. Det nye Dior Homme under hans kreative ledelse differentierer sig radikalt fra den meget konsekvente og til tider rigide æstetik med en mørk farvepallet og mange slanke jakkesæt, som både Hedi Slimane og Kris Van Assche har gjort til signaturen for Dior Homme de sidste mange år. Det virkede på mange måder som en tiltrængt forandring for modehuset.

(Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

I stedet for at lade sig inspirere af sine to forgængere, fandt Jones inspiration til kollektionen i Dior-arkiverne med afsæt i gamle ready-to-wear og couture-kollektioner til kvinder. Det resulterede i en overraskende lys, blød og elegant kollektion, der primært bevægede sig i farver som hvid, blå, lyserøde og beige. Det kom blandt andet til udtryk i flere dobbeltradede jakkesæt i løse silhuetter, der enten var lukkede med stropdetaljer eller som kimonoer.

(Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Netop den afslappede tilgang til suiting, der også var en signatur for Jones i Louis Vuitton-tiden, var omdrejningspunktet i kollektionen, hvor flere af kollektionens blå/hvid-stribede overdele i splitdesign også havde et Comme des Garcons-agtigt præg over sig. Der var også flere blomstrede skjorter og overdele, samt printede frakker, der netop trak på referencer fra Dior-arkiverne. 

Kim Jones viste ligeledes flere bud på de sneakers, han er så glad for. Blandt andet en Converse-lignende silhuet i et transparent look med logoer, samt en chunky dad-version. Og så udfordrede Kim Jones mændene med transparente logotrøjer.

På taske-fronten blev Diors ikoniske Saddle-taske vist for første gang til mænd nogensinde. Det kan meget vel blive en ny favorit.


Kim Jones og Yoon Ahn på en løbende takkerunde efter showet (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Samarbejdspartnere

Kim Jones har en lang række stærke designsamarbejder på sit cv. Samarbejdet med Supreme under Louis Vuitton AW17-kollektionen står selvfølgelig som det absolut største. Og netop samarbejder udgjorde et væsentligt element i debutkollektionen for Dior Homme.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opslag delt af YOON (@yoon_ambush) den

Han inviterede nemlig flere af sine venner til at gøre det, de er bedst til. Udover KAWS, der skabte kollektionens bagtæppe og det nye bi-motiv, skabte Yoon Ahn fra Ambush, som Kim Jones har hentet ind som modehusets nye smykkedesigner, blandt andet flere overdådige armbånd, halskæder og øreringe, som hun allerede teasede et par dage forinden showet på håndleddet af Kim Kardashian.

»De (Dior, red.) har manglet farver i mange år«, fortalte Yoon Ahn til New York Times i forbindelse med sine designs, der blandt andet tæller flere regnbuefarvede tennisarmbånd.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Også Kim Jones’ gode ven Matthew Williams fra Alyx satte sit præg på både tasker, bælter og kasketter med et specieltdesignet Christian Dior-spænde, der havde helt tydelige referencer til designerens mest populære Alyx-design, Rollercoaster-bæltet.


(Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Kort sagt

Kim Jones beviste, at han er det friske pust, som Dior Homme har brug for.

Efter en årrække, hvor Dior Homme har dyrket en meget ensartet æstetik, der sjældent har overrasket, ruskede Jones det hele godt og grundigt rundt, når han kombinerede flere af sine signaturer med Diors arkiver, samtidig med han også inkorporerede flere interessante samarbejder. Det resulterede i en stærk kollektion, der i et kommercielt perspektiv har store chancer for at blive en lige så stor succes, som den var på catwalken.

Læs også: Kim Jones er kongen af moderne streetwear: »Jeg har altid kigget på Japan, hvor mændene er mere modige«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af